Home / NOVOSTI / BiH / Uz Tropic i mojMarket autentični grčki proizvodi Dodoni od sada i na vašoj trpezi

Uz Tropic i mojMarket autentični grčki proizvodi Dodoni od sada i na vašoj trpezi

Prave ukuse Grčke donosi vam trgovački lanac Tropic i mojMarket koji prvi na tržištu BiH nudi autentične mliječne proizvode svjetski poznatog brenda Dodoni.

„Zadovoljstvo nam je što na tržište BiH donosimo tradicionalne i visokokvalitetne proizvode od isključivo 100% grčkog pasterizovanog ovčijeg i kozjeg mlijeka. U pitanju je nekoliko proizvoda: autentični grčki jogurt delikatnog ukusa sa smanjenom količinom ugljenih hidrata, što ga čini idealnim izborom za sve režime ishrane, halloumi – tradicionalni dragulj Kipra, sir koji je sjajan u sirovoj verziji, ali i grilovan u tavi ili na roštilju te nezaobilazni grčki feta sir sa zaštićenom oznakom porijekla i svjetski priznat i nagrađivan zbog svog visokog i dosljednog kvaliteta“ – navode iz trgovačkog lanca Tropic i mojMarket.

Halloumi grčki sir podjednako je ukusan sirov ili grilovan u tavi ili na roštilju

 Potvrdu kvaliteta daje kombinacija geografskog porijekla i visoke tehnologije u jedinstvenoj kombinaciji ovčijeg i kozjeg mlijeka sa pašnjaka epirske regije, sa mjesta gdje se spajaju morska i planinska klima. Dodoni su zaštićeni proizvodi evropskog porijekla koji se proizvode u skladu sa najvišim standardima organske proizvodnje, zasnovani na tradiciji. Zahvaljujući iskustvu od 60 godina i više od 5000 farmera kooperanata, danas imamo priliku uživati u pravom ukusu feta sira – po recepturi koja se ne mijenja decenijama te konzumirati i druge autentične grčke proizvode koji su postali prepoznatljivi širom svijeta.

Feta sir idealan je za kombinovanje u salatama, ali i kao dodatak slanim jelima

Grčke jogurte i sireve brenda Dodoni potražite u svim Tropic i mojMarket trgovinama i već danas napravite pravo uživanje za svoje nepce.

Izvor: TROPIC

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...