Home / NOVOSTI / HRONIKA / Uz kraj godine, manifestacija „Veče sporta“ u Modriči *(TONSKI PRILOG)

Uz kraj godine, manifestacija „Veče sporta“ u Modriči *(TONSKI PRILOG)

„ALFA“ OKUPILA SPORTISTE

MODRIČA – Bliži se kraj kalendarske godine, a 2017.je modričkom sportu donela vrhunske rezultate. U petak je u Modriči održana manifestacija „Veče sporta“ kako bi takmičari iz više sportova sumirali rezultate, gradili prijateljstva i kovali planove za narednu godinu.

Anastasija Grbić je 7 godina član Džiju džicu kluba „Ipon“ iz Modriče.

„Zadnje takmičenje bilo je Svetsko prvenstvo gde sam od 16 takmičara osvojila 3.mesto. U ovoj godini sam imala sedam takmičenja. Prezadovoljna sam usponom svoje karijere i u narednoj godini imaću svetsko takmičenje u Atini“, rekla je ona.

Dušan Jovanović sa 16 godina dominira u Košarkaškom klubu „Modriča“. U ovom kolektivu je punih pet godina.

„Ambicije su nam da stvorimo takve mlađe selekcije koje će sa dosta uspeha nastupiti u 2.ligi i da gledamo da se plasiramo rang više. Nedavno smo pobedili tuzlansku Slobodu, prvi smo na tabeli bez ijednog poraza. Želim da zaigram u većem klubu, Crvena zvezda ili Partizan, a moja Modriča da bude u Ligi mladih kako bi se borili sa najboljim ekipama u BiH“, poručio je Jovanović.

Milana Božić je tehničar u OK“Modriča“.

„Cilj nam je da budemo što bolje plasirane u Premijer ligi BiH. Nisu rezelutati na željenom nivou, ali radimo i treniramo u Kulturno – sportskom centru gde nema grejanja. Čujemo da će se to popraviti uskoro. Pozdravljam manifestaciju ’Veče sporta’, nemamo ovakve česte prilike, ovo je pun pogodak“, rekla je Božić.

Marko Tadić, ofanzivni vezni igrač, letos je postao akvizicija Alfa Modriče i njen najefikasniji strelac. Nebojša Prljeta je proglašen najboljim fudbalerom Alfa Modriče. Oba su dobili novčane nagrade od generalnog sponzora.

„Navikli smo na ovakva dešavanja. Imamo čestitu rukovodeću strukturu i marljivog sponzora. Lepo je da se okupljamo i da jedni drugima čestitamo ostvareno. Uveren sam da smo novi šampioni drugoligaškog ’Zapada’ i od leta novi član Prve lige RS“, obećao je Tadić.

Nebojša Prljeta je „škrtario“ na rečima, ali je na terenu često maštovit.

„Godi titula najboljeg fudbalera Alfa Modriče u ovom trenutku. Ipak, kolektiv je pobedio i zato smo prvi u svom rangu takmičenja. Hvala svima i svako dobro u životu“, kaže Prljeta.

Predsednik Alfa Modriče Petar Jelić je na ovoj manifestaciji bio u društvu Slobodana Tešića, savetnika za sport predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika. Jelić je domaćinu manifestacije i potpredsedniku Alfa Modriče Iliji Jevtiću uručio vredan poklon, umetničko delo. Radi se o izgledu stadiona i grbu kluba, rađenom u drvetu.

POKLON ZA SPONZORA – PETAR JELIĆ PREDAJE DAR ILIJI JEVTIĆU

„Volim sport. Nikada nisam stao i sve što sam ostvario do sada, nije dovoljno. I u sportu je tako. Moramo biti još bolji. Hteo sam kroz ovu manifestaciju da okupimo sve sportiste grada. Sport je zgodna prilika za druženje, prijateljstva. Volim mladost, volim sport. Nećemo stati, idemo dalje. Ne bih ni došao u naš fudbalski kolektiv da nisam verovao da ćemo stići do Premijer lige BiH, ali prvo moramo da se vratimo u Prvu ligu Republike Srpske. Moramo se vratiti svim sportskim granama, da se gledaoci vrate našem sportu, jer on zahteva masovnost, potrebna mu je podrška“, rekao je Ilija Jevtić.

MARKO TADĆ, ILIJA JEVTIĆ I NEBOJŠA PRLJETA

Sve u svemu, godina koja je na izmaku ostaće zabeležena kao period u kome je modrički sport ponovo se vinuo ka željenim visinama. Rezultati postoje, ali želi se više. Želi se ono što je nekada bilo. Modriča je slovila za grad sporta.

Sve je izvesnije, grad sporta će i ostati…

JELIĆ, TEŠIĆ, VUJIĆ

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...