Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO ,,Srcem za Modriču“pomogla porodicu Stojanović *(FOTO)

HO ,,Srcem za Modriču“pomogla porodicu Stojanović *(FOTO)

Dolazkom jeseni i pripremajući se za zimu, Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ više je se posvetila pomaganju narodu koroz nabavku drva, šporeta i drugih stvari neophodnih za budući period. Naravno nismo ni stali sa podjelom paketa hrane i odjeće i taj vid pomoći ćemo nastaviti i u budućnosti.
Na žalost nismo u mogućnosti svim ljudima odgovoriti sa pomoći koju traže od naše organizacije molbama preko mejla, fejzbuk stranice ili pozivima, ali i oni neće biti zaboravljeni u narednoj godini jer kada naša organizacija da riječ to se i održi.
Tako je i u ovome slučaju, naime prilikom obilazka Mjesne zajednice Modriča 5 u julu ove godine, obišli smo porodicu Milovana Stojanovića i sada prenosimo u cjelosti priču o ovoj porodici.
Milovan Stojanović živi sa suprugom Mandom i sinom Nenadom. Milovan je zaposlen u Željeznicama Republike Srpske, ali je već duže vrijeme na bolovanju pa na bolest se nadovežu i neredovna primanja i onako umanjena. Milovanu je otkriven tumor na plućima a na to se nadovezao i dijabetes i bolest srca tako da ovoga vrijednog i čestitoga čovjeka nevolja nikako da napusti i pusti ga da normalno živi.
Sin Nenad je dobar i uzoran mladić koji se bori na sve načine da prehrani porodicu. Kako i sam kaže bio bi najsrećniji da nađe posao i da ima redovna primanja jer očeva su primanja premala da bi se normalno živjelo.

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ nastaviće pomagati ovoj porodici jer na licu mjesta smo se uvjerili kako se radi o izuzetnim ljudima. Nakon ove posjete vidjeli smo da je ovoj porodici neophodan zamrzivač pa smo sačekali priliv sredstava na naš račun da bi mogli realizovati i ovu akciju. U međuvremenu prativši život ove porodice uvidjeli smo kakav je dječak Nenad (20 godina). On je usred očeve bolesti preuzeo brigu o porodici i izrastao u dječaka za primjer jer na njegovom fejsbuk profilu možete vidjeti kako se nije predao neimaštini već se sam bori protiv nje, jer samo jednim primjerom gdje objavio da ide cijepati drva za vrijeme sezone tih poslova ubrzo su uslijedili pozivi ljudi koji su tražili baš od njega da im pomogne u tim poslovima i pošteno platili po dogovoru.
Kako kaže i sam Nenad:
–  ,,Ne bojim se bilo kojeg čestitog i poštenog posla jer gledajući u nebo ništa nam samo neće pasti, kada danas zaradim 20-30 maraka znam da će i otac imati za lijekove a i da će ostati i za hranu jer očeva plata je premala za nas troje“.
Na žalost ovakvi momci čestiti i pošteni budu i ismijavani zbog svojih poslova umjesto da se mnogi mladi ugledaju na njih jer život mnogima nije bajan ali bori se pa će ti i drugi pomoći.

Ovih dana Milovana, Mandu i Nenada obišli su naši članovi Kristina Cvetić, Jovana Tomić i Mitar Kršić i uručili paket hrane kao i neophodni zamrzivač.
Ovde se moramo zahvaliti i firmi DOO ,,Pejanović“ iz Modriče koja je zamrzivač dala po nižoj cijeni od uobičajene jer i kako sami kažu i u svakoj narednoj akciji gdje god treba njihova pomoć biće uz “Srcem za Modriču” jer skupa možemo puno a sami malo.
Zahvaljujemo se našim članovima i porodici Pejanović na pomoći da se ova akcija realizuje i ovu porodicu pomognemo na najbolji mogući način.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...