Home / DAN OPŠTINE 2017. / Uz Dan opštine Modriča: VIDOVDANSKA POVELJA ZA TRAJANJE I USPEHE *(TONSKI PRILOG)

Uz Dan opštine Modriča: VIDOVDANSKA POVELJA ZA TRAJANJE I USPEHE *(TONSKI PRILOG)

 

MODRIČA –  U godini kada Odbojkaški klub “Modriča” obeležava pola vijeka postojanja, ostvaren je povratak u Premijer ligu BiH. Raniji, ali i poslednji rezultati nisu prošli nezapaženo, pa je najviše opštinsko priznanje, Povelja Modriče, na Vidovdan uručena ovom uzornom kolektivu.

Svaka nagrada je potvrda uspeha, atest za ostvareno, a OK“Modriča“ prešao je puno i ostvario ono što se kod nas zove podvigom.

„Pola veka izuzetne tradicije, uspeha, kvaliteta, vrhunskih rezultata i pobeda. Bilo je i poraza. Bilo je posrtanja i padanja, ali i uzdizanja. Odbojkaški klub Modriča nastao je 8.marta 1967.godine, kada ga je sindikalna organizacija Rafinerije ulja Modriča osnovala i traje sve do danas. Počeo je Drago Martinović, nastavili su braća Milošević, Pero Božić, Boro Jović koji je učesnik OI u Moskvi 1980.godine, reprezentativci Milan Marić, Vesko Ivanović, Pero Stanić i brojni drugi. U novijoj istoriji tu istoriju gradili su Milan Pepić, Mladen Popović, Veselin Drobnjak, Siniša Marić, Dragan Blagojević. Danas je tu plejada mladih odbojkaša koji ‘prete’ da pomute slavu prethodnika. Dakle, odbojkaški radnici i takmičari zaslužili su ovo vredno priznanje i ono je u klupskoj vitrini sa svim ranijim priznanjima i ostvarenjima“, kaže Vid Blagojević, predsednik kluba.

Ovo je godina kada modrička odbojkaška porodica obeležava pola veka postojanja. Ovo je godina kada su seniori šampioni Republike Srpske, povratnici u elitu BiH. Ovo je godina kada mlade snage gospodare odbojkaškom scenom Republike Srpske i BiH. Ovo je, jednostavno, njihovo vreme.

„Ovo je vreme mladih i perspektivnih. Mi stariji svakog trena trebamo prepuštati mladima to vreme, da ga oni na svojim plećima nose. Modriča se pre tri godine opredelila za pravi put. Tada su deca koje je selektovao trener Lazo Cvijić pokazala sav raskoš. Oni ‘glume’ seniore, a još su mlade snage. Od 22 utakmice samo jednu su izgubili. Dakle, to su juniori sa manirima seniorima. Posebna priča su naši kadeti i juniori koji dominiraju na sve strane. Dakle, odbojka u Modriči diše i živi punim plućima i nadam se da će tako biti kroz sve naredne godine, možda i vekove“, nastavlja Blagojević.

NAČELNIK MODRIČE MLADEN KREKIĆ URUČIO NAGRADU VIDU BLAGOJEVIĆU

Povelja Modriče je najviše i najvrednije priznanje ovog grada. Ove godine pripalo je vama, odnosno OK Modriča. Ono verovatno godi, ali i obavezuje.

„U Povelju su utkani rad i litre prolivenog znoja, na hiljade odbojkaša, na desetine trenera i zaljubljenika odbojke, milioni poena, pobeda i suza. Sastavni deo sporta su i porazi. Povelja je zaokružila tih pola veka postojanja i najavila nove titule, pobede, uspehe i radosti. Ova deca koja danas igraju sa ponosom reprezentuju taj sport i svoju Modriču. Između Modriče i odbojke odvajkada je znak jednakosti“, kaže predsednik OK“Modriča“.

Kako pobediti besparicu u sportu, pronaći entuzijaste da pomognu?

„To je za sada pitanje bez odgovora. Za amterski sport još se može naći koja para. U BiH, u finansijskom pogledu, odbojka je još amaterski sport. Međutim, sportisti su izrasli u profesionalce. U minulih nekoliko godina mnogo je njih uspelo i otišlo u velike klubove, reprezentacije. Želim istaći Sanju i Sašu Starović, Modričanina Aleksandra Okolića, Bilećanku Tijanu Bošković, pa Svetlanu Ilić, Erićku iz Bijeljine… Dakle, odbojka ima svoju šansu, ima svoju perspektivu. Problem besparice treba da rešavaju finansijski stručnjaci. Mogu govoriti o klubu iz Modriče koji je u poslednjih 4 godine imao punu podršku opštine Modriča. Nisu nam odbojkaši putovali gladni i u poderanim autobusima. Imali smo novac za službena lica i kotizacije. U tome nismo oskudevali. Što se tiče nagrade igračima, stipendija, tu kuburimo. Ako taj problem prevaziđemo, ova generacija talentovanih momaka za oko dve godine mogu biti bh.šampioni. Verujem da će za pola veka neki moj naslednik dobiti još vrednije priznanje, a OK Modriča je proglašen za najuspešniji odbojkaški kolektiv u Republici Srpskoj u proteklih 25 godina“, zaključio je Vid Blagojević, predsednik OK“Modriča“.

Priznanja su hvala za dosadašnje trijumfe, ali i propusnica u arenu novih dokazivanja. Odbojka u Modriči je drugo ime za uspeh.

I lepe navike…

Autor / foto / tonski prilog: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...