Home / NOVOSTI / HRONIKA / Uskoro ambulanta porodične medicine

Uskoro ambulanta porodične medicine

VUKOSAVLJE – Izgradnjom prve ambulante porodične medicine u opštini Vukosavlje, stanovnici te opštine dobiće zadovoljavajuću primarnu zdravstvenu zaštitu koju trenutno ostvaruju u Modriči u Republici Srpskoj ili Orašju u FBiH, rekao je danas vršilac dužnosti pomoćnika ministra zadravlja Srpske Marko Stanarević.

– Gradi se nov objekat površine 360 metara kvadrata ukupne vrijednosti 404.000 KM, od čega Ministarstvo zdravlja kroz Projekat kreditiranja od Svjetske banke obezbjeđuje 70 odsto, a opština 30 odsto sredstava – rekao je Stanarević, koji je posjetio gradilište nove ambulante.

On je istakao da će Ministarstvo, nakon izgradnje objekta namijenjenog za rad dva tima porodične medicine, stomatologa, laboratorija i apoteke, obezbijediti namještaj i neophodan set medicinske opreme.

– Osim obuke i specijalizacije ljekara i drugog medicinskog osoblja za porodičnu medicinu u okviru Projekta porodične medicine, izvršena je sanacija i izgradnja velikog broja ambulanti, nabavljena oprema, te instaliran softver za praćenje rada timova porodične medicine – rekao je Stanarević i naglasio da je, osim u Vukosavlju, u toku sanacija i izgradnja nekoliko ambulanti porodične medicine širom Srpske.

Načelnik opštine Vukosavlje Elvir Hadžiomerović rekao je da je projekat od velike važnosti za opštinu sa oko 5.500 stanovnika.

Izgradnja je počela 23. aprila, a predviđeno je da objekat bude završen do kraja avgusta.

Ambulanta će raditi u sastavu Doma zdravlja Modriča. Ugovor o gradnji ambulante u decembru prošle godine potpisali su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor firme “DŽena” iz Gradačca Nedžad Topčagić.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...