Home / NOVOSTI / HRONIKA / „ULJEPŠAJMO TROJKU“ *(FOTO+VIDEO)

„ULJEPŠAJMO TROJKU“ *(FOTO+VIDEO)

Povodom Dana planete Zemlje, 22. aprila 2019. godine Savjet mjesne zajednice Modriča 3 organizovao je  akciju uređenja mjesne zajednice pod sloganom „Uljepšajmo trojku“.

U akciji je učestvovalo oko 70 mještana  MZ Modriča 3, a najviše djece, njih oko 50. Učesnici akcije su se rasporedili duž čitave mjesne zajednice i izveli radove na uređenju i čišćenju javnih površina koje nisu u planu redovnog održavanja javne čistoće grada.  Izvođeni su radovi na krčenju saobraćajnih barijera, košenju zelenih površina, čišćenju saobraćajnica, sakupljanju svih vrsta odbačenih zagađivača okoline i druge aktivnosti.

 

Savjet mjesne zajednice ovom akcijom želi da utiče na pojedince da svakog dana urade nešto korisno čime će doprinijeti ljepšem izgledu mjesne zajednice, te da pokažu društvenu odgovornost i da se vlastitim radom može dati doprinos zdravijem životu i ljepšoj životnoj sredini.

„Danas je Dan planete Zemlje i dan kada mi u našoj mjesnoj zajednici napravimo jednu finu akciju. Pokušavamo da skrenemo pažnju građanstvu da moramo čuvati našu planetu jer ako je ne budemo čuvali imaćemo velike probleme. Zagađivača je  svakim danom sve više a ekološki osviještenih ljudi sve manje. Naša mjesna zajednica je prepoznatljiva po tome što i djeca znaju gdje da bace papir  i ostali otpad i potpuno su ekološki osviještena“, rekao je Boro Bjelić, predsjednik Savjeta MZ Modriča 3.

 

„Mi smo danas nastojali da očistimo  ulice i da naša mjesna zajednica bude što čistija i ljepša“, izjavio je Miloš Stijepić, dječak koji je učestvovao u čišćenju.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...