Home / NOVOSTI / HRONIKA / Uklonjena divlja deponija u romskom naselju Modrički Lug

Uklonjena divlja deponija u romskom naselju Modrički Lug

VUKOSAVLJE – U romskom naselju Modrički Lug u opštini Vukosavlje danas je završen projekat “Uklanjanje divlje deponije” koji su sa 3.500 KM finansirale Međunarodna humanitarna organizacija “Ker internešnel” i opština.

Predsjednik Skupštine opštine Vukosavlje Josip Suvalj rekao je da je deponija smeća, koja je bila udaljena 1.000 metara od naselja, ugrožavala zdravlje više stotina stanovnika Modričkog Luga od kojih je veliki broj djece.

Suvalj je naveo da je u okviru projekta, čiji je cilj poboljšanje uslova života romske populacije u Vukosalju, uklonjeno smeće i nasuta zemlja, te postavljena zaštitna ograda na površini od 1.000 metara kvadratnih.

– U saradnji sa nevladinim organizacijama uprava Vukosavlja tražiće donatore za izgradnju igrališta i postavljanje klupa na prostoru bivše deponije – naveo je Suvalj, koji je i koordinator projekta.

Službenik organizacije “Ker internešnel” iz Sarajeva Jadranka Miličević naglasila je da je organizacija projektom “Oporavak od poplava” nakon prošlogodišnjih poplava donirala 500.000 evra pojedincima i organizacijama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

– Organizacija je pomogla pojedincima i organizacijama, posebno manjinskim grupacijama – rekla je Milićevićeva i istakla da se, osim Vukosavlja, projekti realizuju u Tuzli, Gradačcu, Bijeljini, Doboju i Prnjavoru.

Snježana Mirković, predsjednik Udruženja “Romani čej – Romska djevojka” iz Prnjavora, koje je partner u projektu, rekla je da će ova organizacija, koja djeluje i na području Vukosavlja, tražiti donatore za nastavak projekta, kao i za druge projekte koji će poboljšati život stanovnika Modričkog Luga, posebno djece koja će, umjesto na ulici, slobodno vrijeme provoditi na sportskom terenu.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...