Home / NOVOSTI / HRONIKA / Učenici organizovali humanitarno veče za oboljelog druga (FOTO)

Učenici organizovali humanitarno veče za oboljelog druga (FOTO)

MODRIČA – U Srpskom kulturnom centru u Modriči večeras su učenici i nastavnici Osnovne škole /OŠ/ “Sutjeska” organizovali humanitarno veče na kome je prikupljeno 4.000 KM pomoći za liječenje dvanaestogodišnjeg Nikole Jovanovića, učenika sedmog razreda ove škole.

Direktor škole Zorica Vasiljević rekla je da su inicijativu za humanitarno veče pokrenuli učenici škole kada su prije 15 dana saznali da je Nikola obolio od leukemije.

– Reagovali smo brzo i na inicijativu učenika organizovali humanitarno veče, u okviru kojeg su, pred više stotina posjetilaca, učenici izveli vlastiti kulturni program – rekla je Vasiljevićeva.

Ona je naglasila da je od prodaje ulaznica i dobrovoljnih priloga prikupljeno oko 4.000 KM.

МОДРИЧА, 19. МАЈА /СРНА/ - У Српском културном центру у Модричи вечерас су ученици и наставници Основне школе /ОШ/ "Сутјеска" организовали хуманитарно вече на коме је прикупљено 4.000 КМ помоћи за лијечење дванаестогодишњег Николе Јовановића, ученика седмог разреда ове школе.

Vasiljevićeva je rekla da će humanitarna akcija biti nastavljena narednih dana u školi i u gradu s ciljem prikupljanja sredstava potrebnih za Nikolino liječenje.

Dječakov otac Nemanja izjavio je da je prije 15 dana Nikoli dijagnostifikovana leukemija, od kada je sa majkom Bosiljkom na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

– Liječenje će biti dugotrajno, a prve prognoze ljekara sa Paprikovca su optimistične – istakao je Nemanja Jovanović.

Šestočlana porodica Jovanović su izbjeglice iz Zenice. Nemanja sa majkom, suprugom i djecom Nikolom /12/, Nikolinom /11/ i Marijom /6/ živi u vlastitoj kući sagrađenoj u izbjegličkom naselju Modriča Tri.

МОДРИЧА, 19. МАЈА /СРНА/ - У Српском културном центру у Модричи вечерас су ученици и наставници Основне школе /ОШ/ "Сутјеска" организовали хуманитарно вече на коме је прикупљено 4.000 КМ помоћи за лијечење дванаестогодишњег Николе Јовановића, ученика седмог разреда ове школе.

Humanitarnoj večeri prisustvovao je načelnik Modriče Mladen Krekić koji je izjavio Srni da je oduševljen reakcijom učenika, nastavnika i velikog broja građana.

– Modričani su ponovo pokazali humanost – rekao je Krekić i napomenuo da će, kao i u mnogim dosadašnjim humanitarnim akcijama, opštinska uprava pomoći i porodici Jovanović.

– Hvala stanovnicima Modriče koji dolaze na ovakve akcije i dobro je da i dalje brinemo jedni o drugima – rekao je Krekić.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...