Home / NOVOSTI / BiH / U Trebinju otvoren Akva park vrijedan 25 miliona KM

U Trebinju otvoren Akva park vrijedan 25 miliona KM

TREBINJE – U “Gradu sunca” u Trebinju otvoreni su Akva park i drugi atraktivni sadržaji, jedini takve vrste u Republici Srpskoj, u koji je vlasnik kompanije “Svislajon-Takovo” Rodoljub Drašković uložio oko 25 miliona KM.

U okviru ovog kompleksa, koji je sinoć otvoren, nalazi se ulazni građevinski objekat, Akva park, Dino park, šest ugostiteljskih objekata, tri dječije igraonice, VIP sadržaj – “Galija spa-centar”, restoran i hotel “Vidikovac”.Na svečenosti je istaknuto da novootvoreni istočni kompleks “Grada sunca” ima dnevni kapacitet od 5.000 posjetilaca, te da će zapošljavati oko 200 ljudi.

Drašković je rekao da će se “Grad sunca” razvijati u fazama u veliki kompleks vrijedan oko 200 miliona KM, čime dokazuje da neće zaboraviti Hercegovinu iz koje potiče.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je značaj kompleksa za cijelu regiju, te je posebno zahvalio Draškoviću za entuzijazam i patriotizam čiji su rezultat impozantno urađeni objekti.

Posjetioci će novootvorene sadržaje moći da koriste već krajem ove nedjelje, a prvih sedam dana biće besplatan ulaz.

Cjelokupan “Grad sunca” gradi se u pet faza, a po završetku zapošljavaće oko 1.700 ljudi i imaće smještajni kapacitet od 20.000 posjetilaca dnevno.

U daljoj gradnji slijedi izgradnja kompleksa varoš-čaršija, u kojoj će se nalaziti kulturni spomenici, vjerski objekti, ugostiteljski objekti i smještajni kapaciteti.

Nakon toga, slijedi faza koja će obuhvatati izgradnju kompleks hotela i sportskih sadržaja, zatim će biti građen kompleks od 460 tipskih vila, a na kraju će biti zasađene plantaže karakterističnog voća za hercegovačku regiju, kao i zasadi vinove loze.

U kulturno-umjetničkom programu sinoć je učestvovalo gradsko Kulturno-umjetničko društvo “Alat-Svislajon” iz Trebinja.

Ceremoniji otvaranja istočnog kompleksa prisustvovalo je više hiljada građana koji su imali priliku da obiđu sve sadržaje.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...