Home / NOVOSTI / HRONIKA / Lokalni tim ASuBiH-a Modriča u Riječanima realizovao projekat ljetni kamp „Into the Woods“ *(FOTO)

Lokalni tim ASuBiH-a Modriča u Riječanima realizovao projekat ljetni kamp „Into the Woods“ *(FOTO)

Članovi lokalnog tima ASuBiH-a Modriča skrenuli su nam pažnju na jedan događaj koji su oni nedavno realizovali. Naravno, rado im izlazimo u susret i prenosimo u cijelosti njihovu objavu kao i fotografije sa ovog događaja.

U periodu od 3. do 6. jula 2017. godine, naš lokalni tim je realizovao svoj projekat ljetni kamp „Into the Woods“. Kamp je održan u prirodno-rekreativnom centru „Riječani“ i ukupno je brojao 30 učesnika među kojima su srednjoškolci iz Goražda, Brčkog, Banjaluke, Tešnja, Doboja, Tuzle, Bijeljine, Gradačca, Šamca, Živinica i Modriče.
Učesnici su tokom četverodnevnog boravka u prirodi imali priliku da se druže, steknu nova prijateljstva i iskustva, te kroz zabavne aktivnosti poboljšaju vlastite kompetencije i usvoje nova znanja. U plan i program kampa su bile uključene ice breaking i team building aktivnosti, koje su srednjoškolcima pomogle da se bolje upoznaju i nauče funkcionisati u timu. Nakon toga su uslijedile radionice na temu mira i tolerancije, psihodrame, radionice namjenjene za razvijanje komunikacijskih vještina učesnika, predavanje o LGBT zajednici, te mnogo drugih edukativnih programa. Međutim, nije se samo radilo. Između radionica, najpopularnije su bile sportske aktivnosti, a u najljepšem sjećanju, kako kažu učesnici, ostaće im pjesme i roštiljanje pored logorske vatre zadnju noć.
Zadnji dan smo posvetili Asocijaciji. Tada su učesnici detaljnije upoznati za radom organizacije, njenim incijativama i velikim projektima kao što je Socijalni Dan, iz čijeg fonda je finansiran veliki dio upravo ovog projekta. Učesnici su takođe imali priliku čuti lična iskustva i doživljaje trenera, koji su već duže vrijeme upleteni u ovu pozitivnu priču koju nazivamo Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Lokalni tim ASuBiH-a Modriča

Izvor: Lokalni tim ASuBiH-a Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...