Home / NOVOSTI / HRONIKA / U školama na području opštine Modriča ukupno 1.971 osnovac

U školama na području opštine Modriča ukupno 1.971 osnovac

MODRIČA – Nova školska godina na području opštine Modriča u septembru počinje za ukupno 1.971 osnovca, a nastava će se odvijati u dvije centralne i 18 područnih osnovnih škola.

Osnovnu školu “Sveti Sava” pohađaće 1.030 učenika, a Osnovnu školu “Sutjeska” 941 učenik, podaci su ovih obrazovnih ustanova u Modriči.

Ove godine u prvi razred osnovne škole ukupno polazi 182 đaka, što je za 39 manje nego u prethodnoj školskoj godini.

Direktori osnovnih škola “Sutjeska” Zorica Vasiljević i “Sveti Sava” Zlatko Lazić ističu da su završene sve pripreme za početak nove školske 2016/1017. godine.

Sredstvima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u iznosu od 2.500 KM finansirano je krečenje centralne škole “Sutjeska”, a do početka nastave biće završena i sanacija prostorija područnih škola u Mišićima i Ždrebanu.

U Područnoj školi Osnovne škole “Sveti Sava” u Riječanima Gornjim vlastitim sredstvima i uz pomoć mještana završena je sanacija učionice i opremanje toaleta.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...