Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči volonteri uređivali obalu i korito rijeke Bosne

U Modriči volonteri uređivali obalu i korito rijeke Bosne

MODRIČA – U Modriči je danas 50 volontera realizovalo akciju uređenja dijela obale i korita rijeke Bosne i uklanjanja smeća sa starog mosta, čime se ova opština pridružila međunarodnoj ekološkoj akciji “Uradimo to – očistimo Zemlju za jedan dan”.

Opštinski ekološki inspektor Danijela Aničić kaže da su se akciji, koju u Modriči četvrti put organizuju Odjeljenje za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju i Ronilačko udruženje `Vidra`, odazvali volonteri iz javnih ustanova, škola, preduzeća, nevladinih organizacija i opštinske uprave.

– Zbog katastrofalne ekološke situacije organizatori su se opredijelili da akciju `Uradimo to!` realizuju na lokalitetu starog mosta, udaljenog oko kilometar od centra grada – rekla je Aničićeva.

Načelnik Modriče Mladen Krekić izjavio je da opština podržava ekološke akcije posvećene čišćenju ilegalnih deponija smeća, uređenju zalenih površina i sadnji drveća.

Rukovodilac Ronilačkog udruženja “Vidra” Dragan Šarčević apelovao je da građani Modriče i širom BiH čuvaju sredinu u kojoj žive, a posebno rijeke.

– Vađenjem ogromnih količina smeća iz korita Bosne i danas smo se uvjerili da je ona u teškom ekološkom stanju – rekao je Šarčević i naglasio da je za takvu situaciju jedini krivac čovjek.

Projekat “Uradimo to – očistimo Zemlju za jedan dan” u Republici Srpskoj i Federaciji BiH realizuju udruženja građana “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke i “Ruke” iz Sarajeva.

Akcija traje do 9. maja u 115 opština u BiH, a organizatori ove godine očekuju učešće 50.000 volontera.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...