Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči virusom korona zaražena vaspitačica: Ponovo obustavljen rad vrtića

U Modriči virusom korona zaražena vaspitačica: Ponovo obustavljen rad vrtića

Nakon testiraNja 22 vaspitača iz dečijih vrtića u Banja Luci, Laktašima, Čelincu i Modriči, kod jednog radnika predškolske ustanove u Modriči nalaz je bio pozitivan

Nakon testiraNja 22 vaspitača iz dečijih vrtića u Banja Luci, Laktašima, Čelincu i Modriči, kod jednog radnika predškolske ustanove u Modriči nalaz je bio pozitivan, zbog čega će nadležne službe sprovesti sve potrebne epidemiološke mere – saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Republike Srpske.

Rukovodstvo opštine Modriča je danas reagovalo i naložilo obustavu rada dečijeg vrtića od 18. do 25. maju. Inače vrtić je počeo sa radom 11 maja nakon odluke Štaba za vanredne situacije u Modirči. U vrtiću je ovih pet dana boravilo oko 95 djece, razvrstanih u 12 grupa. Zaražena vaspitačica je radila sa osmoro dece, maskimalno poštujući sve propisane mere zaštite djece.

– Po upustvima koje smo imali od Ministarstva i Instuta za javno zdravlje Republike Srpske nismo imali obavezu da se radnici prije otvaranja objekta testiraju. Međutim naknadno su testirana 24 vaspitača i jedna vaspitačica je bila pozitivna. Sad se utvrđuje gdje, kako i na koji način je do toga došlo. Mi smo preduzeli sve mere u saradnji sa Domom zdravlja da istražimo i da vidimo gdje je nastao problem.- rekla Ljubica Đekić direktorka dečijeg vrtića „Naša radost“ Modriča.

Ona je napomenula da nije bilo spajanja dece po grupama, da je svakodnevno vršena dezinfekcija svih prostorija. Prestvnici Doma zdravlja su izuzeli sve podatke za decu koja su pohađala vrtić.

Pročitajte još: Drugi Modričanin izgubio bitku sa virusom korona: Preminuo 72-godišnjak nakon borbe od mesec dana

Rukovodilac Higijensko epidemiološke službe modričkog Doma zdravlja, Slobodanka Simić bila je u vrtiću i kada je ugledala novinare pokušala je da zabrani njihov rad, iako je bilo dogovoreno da uzmemo izjavu od direktorke vrtića povidom ovog slučaja.

-Nemojte da snimate, nismo se ništa dogovorili, ti nije u redu, to je u najmanje ruku nekorektno – rekla je Simićeva i ljutito napustila vrtić.

Autor / foto: Vid Blagojević

Izvor: Novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...