Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči podeljena pomoć porodicama sa četvoro i više dece

U Modriči podeljena pomoć porodicama sa četvoro i više dece

Modričko Udruženje „Nada 4+“ podelilo je 132 prehrambena paketa porodicama sa četvoro i više dece sa područja ove opštine

Modričko Udruženje „Nada 4+“ podelilo je 132 prehrambena paketa porodicama sa četvoro i više dece sa područja ove opštine

Modriča, 19.05.2020. – Modričko Udruženje „Nada 4+“ podelilo je 132 prehrambena paketa porodicama sa četvoro i više dece sa područja ove opštine. Udruženje okuplja 125 porodica koje imaju 545-toro dece. Pored niza aktivnosti podrške tim porodicama, Udruženje i na ovaj način pokušava da im pomogne jer je većina njih u stanju socijalne potrebe.

-Radi se o 132 prehrambena paketa, u kojima je brašno, mleko, tjestenine, ulje.. Ništa puno, ali veliko će biti za porodice kojima je to zaista potrebno. Veliki je broj porodica ostao bez primanja zbog pandemije korona virusa i trenutno su u teškoj životnoj situaciji, tako da ćemo nastaviti sa akcijama pomoći ovim porodicama–rekla je majka petoro dece Tatjana Pisarević i zamenica predsjednika Udruženje „Nada 4+“ iz Modriče.

Paket su činile osnovne prehrambene namirnice a svaki paket težak je 23 kilograma, njegova vrednost je oko 50 maraka. Branko Panić iz Babešnice otac je četvoro djece i kako kaže pomoć je došla u pravo vreme.

-Svaka pomoć je dobro došla za moju porodicu. Znate kakva je situacija, što god se dobije dobro je, jer je teško živeti u ovom vremenu i hvala na ovoj podršci i pomoći – kaže Branko Panić. Isto razmišlja i Dragana Ristić majka tri sina i jedne kćerke iz Dugog Polja kod Modriče .

-Ova pomoć nam znači puno, mogu reći i previše. Mnogo je lepoo kad znaš da imaš nekoga da ti pripomogne. Podstanari smo a muž mi sam radi, zante velike su obaveze za četvoro dece- zaključuje Dragana.

Ova humanitarna aktivnost je provedena u okviru obeležavanja 15.maja – Svetskog dana porodica. Akcija je realizovana u saradnji sa sarajevskom humanitrnom organizacijom „Pomozi ba“ koja će u maju donirati oko 4 hiljade paketa hrane u 23 opštine Republike Srpske.

Autor: Vid Blagojević

Izvor: Novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...