Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči počela sezona radnih akcija: “Uzdaj se u se, i u svoje kljuse” *(FOTO)

U Modriči počela sezona radnih akcija: “Uzdaj se u se, i u svoje kljuse” *(FOTO)

Danas smo slučajno naišli na radnu akciju u Beogradskoj ulici u naselju MZ Modriča 3, koja je već poznata kao “Trojka” i važi za jednu od najaktivnijih Mjesnih zajednica na području opštine Modriča.
Naravno, zaslužili su da ih snimmo i te slike smo kao fotoreportažu postavili na oficijelnu fb tranicu portala Modričainfo. Za nepuni sat od postavljanja bilo je već preko dvije hiljade pregleda, desetak komentara i još više lajkova. To jednostavno govori da ovakve pozitivne primjere javnost podržava i daje punu podršku i da će zasigurno inicirati još sličnih akcija, i u ovom ali i u ostalim naseljima, pa mogli bi čak i reči da u Modriči počinje sezona radnih akcija.

DOSEG OBJAVE O AKCIJI U BERLINSKOJ ULICI – VELIKA PODRŠKA JAVNOSTI

U kratkom razgovoru sa jednim od akcijaša, Bojanom Milešićem saznajemo da je akcija krenula samoinicijativno od stanovnika Beogradske i susjednih ulica, te da su mještani istih sami sakupili pare i time obezbjedili dva kamiona šljunka za nasipanje. Danas je njih desetak u radnoj akciji ručno razastrlo šljunak po cesti.
Naknadno saznajemo da se ova akcija nastavlja, a da već se najavljuju nove, u Drinskoj i ostalim ulicama.
U svojoj objavi akcijaš Milešić kaže:
–  “Tako to rade pravi domaćini. Ako Bog da lijepog vremena u petak ili subotu nastavljamo akciju. Ovim putem želim da se zahvalim svim stanovnicima Beogradske i susjednih ulica koji su na različite načine uzeli učešće u ovoj akciji.” – piše Bojan Milešić.
Kako su akcijaši posebno istakli, u ovoj akciji mještani su vlastitim sredstvima obezbjedili šljunak a to ipak nije mali izdatak. Možda bi bilo i lijepo i pohvalno kada bi vlasnici firmi koje vade i prodaju šljunak napravili izuzetak upravo za Mjesne zajednice Modriča 3, 4 i 5, koje su posebno ugožene, te im dale određeni popust na cijenu. Recimo, na naručena dva kamiona da daju jedan gratis, kao donaciju, a mi ćemo ih ako žele, ovdje i posebno pohvaliti za to. Pa, nadamo se da će ovo pročitati i odazvati se na ovaj prijedlog.

Ovoj lijepoj priči možda nebi trebalo ništa posebno dodati, ali…. Evo, ima nešto o ćemu bi se moglo ozbiljno prodiskutovati a upravo je i vezano za temu o kojoj pišemo.
Nedavno smo vidjeli par objava na FB, odličnih inicijativa vezanih za stanje puteva u ovim mjesnim zajednicama, Modriča 3, 4 i 5. To su objave već poznatog Skugrićanina Milana Mišića Bossa  koji je svojevremeno u svom Skugriću napravio ogroman pomak u elektrifikaciji, osvetljenju ulica, iskopom arteškog bunara i još mnogo mnog toga. Njegova je bila inicijativa i za rekonstrukciju pijace. Stoga, njegove inicijative treba uvažavati sa dužnom pažnjom. Njegova inicijativa je da se opština Modriča u sadašnjoj stabilnoj finansijskoj situacija, kada nema kreditnih opterećenja ipak kreditno zaduži ili aplicira kod IPA Fondova za sredstva kojima bi se izvršilo sekundarno priključivanje na kanalizacionu mrežu svih stanovnika tj. kuća u  Mjesnim zajednicama Modriča 3, 4 i 5. Na taj način bi sve ove kuće bile besplatno priključene, a naravno, oni koji su to već platili dobili bi povrat novca. Priključivanjem na kanalizacionu mrežu stvorio bi se osnovni preduslov da se potom otpočne i sa asfaltiranjem ulica u ovim mjesnim zajednicama. Ne trebamo ponavljati da se sada ne može asfaltirati niti jedna ulica u ovim naseljima sve dok se svi ne priključe na kanalizaciju.
Pa da skratimo.
O ovoj inicijativi i eventualno njenom prihvaćanju odlučuje isključivo Skupština opštine Modriča, konkretno odbornici koje su birali građani. Znači, ne govorimo o nekoj apstraktnoj “vlasti” ili pojedincu, već konkretno o tih dvadesetak odbornika, jer samo oni kao predstavnici zakonodavne vlasti mogu inicirati, razmatrati i na kraju prihvatiti ili odbiti inicijativu.

Pa evo, inicjativa je javno iznešena, a sada su odbornici SO Modriča pozvani da se izjasne, za ili protiv.

Mi se nadamo skorom odgovoru i isti ćemo ovdje objaviti.
Pa, neka nam je sa srećom…

Autor / foto: Zlatko Huravik / urednik portala modričainfo

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...