Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Koprivni dvije radne akcije u jednom danu, a planiraju i nove *(FOTO)

U Koprivni dvije radne akcije u jednom danu, a planiraju i nove *(FOTO)

MODRIČA-KOPRIVNA,  U Koprivni su danas, 25. avgusta provedene čak dvije velike radne akcije.

Akcija nasipanja poljskih puteva

O današnjim akcijama u Koprivni za portal modričainfo izjavu smo dobili od Branka Nikića koji je kao predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Koprivna i organizovao akcije.
–  “Jedan od naših prioriteta je održavanje prohodnosti poljskih puteva. Zato smo danas organizovali takvu akciju u kojoj je učestvovalo dvadeset dva traktorista i utovarivač. Izvezli smo oko 220 kubika riječnog materijala te smo ujedno čistili i riječno korito. Novica Savanović, jedan od uglednijih domaćina u selu je učestvovao u organizaciji traktorista a takođe je pripremio ručak za sve učesnike današnje akcije. Želim da zahvalim svim učesnicima ove akcije na uloženom trudu i svom vremenu jer danas smo odradili  jedan značajan posao za naše selo. Akciju su pomogli i neki drugi ljudi, ali oni nisu htjeli time da se ističu, ali i njima se ovim putem zahvaljujemo na pomoći. ” – zaključio je Branko.

 

Akciju čišćenja u zaseoka Velika Rijeka

Druga akcije je bila čišćenje u zaseoku Velika Rijeka i u njoj je učestvovao dvadeset jedan mještanin. To je bila akcija krčenja, siječenja trave, granja i sakupljanje raznog otpada. Trasa koju su obradili je dužine 3,5 kilometara. Kako navodi Branko Nikić, u ovoj sedmici su u selu iskopali 2.000 metara kanala.

Već za sledeću sedmicu najavljuju akciju posipanja puteva, a raditi će i oko ulične rasvjete u Velikoj i Maloj Rijeci.

Šta reči, osim da treba i pohvaliti i podržati kako ovu, tako i sve akcije kojima mještani zajedničkim radom i slogom rješavaju probleme i potrebe u svojim mjesta i čine ih uslovnijim za svakodnevni život.

Pa, bravo Koprivljani !

Autor: Zlatko Huravik / modričainfo
Foto: Branko Nikić i mještani Koprivne

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...