Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Centar za zdravo starenje učlanilo se 70 penzionera

U Centar za zdravo starenje učlanilo se 70 penzionera

MODRIČA – U Centar za zdravo starenje Modriča za dvije sedmice od početka rada učlanilo se 70 penzionera, zainteresovanih za programe prvog ovakvog centra u Republici Srpskoj.

Rukovodilac Centra za zdravo starenje Sanja Gajić rekla je Srni da članovi mogu biti penzioneri stariji od 65 godina.

– Učlanjenje je besplatno i vrši se radi evidentiranja podataka o socijalnom i zdravstvenom stanju penzionera, njihovim navikama, kao i interesovanjima za projekte i sadržaje koje će Centar realizovati – rekla je Gajićeva.

Ona je naglasila da će se aktivnosti Centra provoditi kroz sekcije uz podršku i vođenje volontera angažovanih svakodnevno u Centru.

Trenutno je najveće interesovanje za “kreativnu sekciju” u okviru koje će se penzioneri podsticati na izradu ručnih radova pletenjem i heklanjem, pripremu tradicionalnih jela i pića.

– Društvene igre, šah, karte i domino, dominantna su razbibriga starih lica – podsjeća Gajićeva i naglašava da je tako i u Centru.

Planirano je da se u Centru formira muzička sekcija. U objektu je instalirana računarska oprema sa priključkom na internet, formirana je mala biblioteka, a u dvorištu se nalaze rekviziti za preventivno-rekreativnu gimnastiku.

– Među volonterima je i fizioterapeut koji će pružati usluge fizikalne terapije – navodi Gajićeva.

Prva aktivnost “Kreativne sekcije” – kulinarstvo – realizovana je danas u saradnji sa Udruženjem žena “Veliko srce” Modriča.

Žene, članice sekcije i gošće iz “Velikog srca” spremale su tradicionalna jela.

Centar je otvoren 11. februara u prostorijama Udruženja penzionera, koje su renovirane u okviru Programa oporavka od poplava UN i uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

(IZVOR: SRNA)

Izvor: Glas regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...