Home / NOVOSTI / HRONIKA / TROPIC trke za djecu u sklopu 3. Ulične trke u Modriči *(FOTO+VIDEO)

TROPIC trke za djecu u sklopu 3. Ulične trke u Modriči *(FOTO+VIDEO)

Poslije godine dana pauze, usljed pandemije, trčanje se vraća na modričke ulice. Atletsko rekretivni klub Modriča, 10. jula po treći put organizuje atletsku uličnu trku u dužini od deset kilometara, koja će se trčati ulicama Modriče.
U sklopu trke za seniore, održaće se i “TROPIC trke za djecu”, čiji pokrovitelj je kompanija TROPIC.
Tim povodom kontaktirali smo Danila Vasiljevića, predsjednika ARK Modriča, koji nam je iznio više detalja o samom događaju.

“Poslije godinu dana pauze, srećni smo što smo ponovo u prilici da ugostimo veliki broj naših sportskih prijatelja u Modriči i zajednički uživamo i promovišemo zdrave životne navike.
Na prvom mjestu nam je bezbjednost i zdravlje svih učesnika i gledalaca, te je iz tog razloga broj učesnika orgraničen na 250. Ohrabrujuće je što se epidemiološka situacija popravlja i dolazi do relaksacije mjera, ipak poštujući mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo, ovogodišnje izdanje trke odražće se u malo izmijenjenom obliku. Kako bi se ispoštovale epidemiloške mjere, start trke odvijaće se u nekoliko grupa, a prilikom ulaska u startnu zonu svim učesnicima biće vršena dezinfekcija ruku i mjerenje temperature.

Ponosni smo što smo i ove godine u prilici da organizujemo i najljepši dio našeg događaja, a to su trke za djecu uzrasta do jedanaest godina, odnosno petog razreda. Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji TROPIC koja je pokrovitelj trka za djecu i zahvaljujući njihovoj nesebičnoj podršci i ove godine bićemo u prilici da obezbijedimo učesničke medalje i slatke poklone za sve naše mališane. Za sada je planirano da broj učesnika trka za djecu bude ograničen na 100, a ukoliko dođe do veće relaksacije mjera, sigurno ćemo ići u pravcu povećanja broja učesnika. Kao i prethodne godine i ove godine ćemo nekoliko dana prije trke otvoriti prijave za “TROPIC trke za djecu”, o čemu ćemo na vrijeme obavijestiti sve zainteresovane roditelje.

Primarni cilj trke je promocija zdravih životnih navika kod naših sugrađana i gostiju, kao i promocija sportskih, privrednih i kulturnih potencijala naše opštine. Raduje nas činjenica da u posljednje tri godine broj trkača – rekreativaca u našem gradu svakodnevno raste. Drago nam je što je Opštinska uprava na čelu sa načelnikom Jovicom Radulovićem prepoznala značaj jednog ovakvog događaja. Ova podrška za nas ima veliki značaj, prvenstveno jer zajednički stvaramo ljepšu, bolju i zdraviju Modriču.

Kao i prethodne godine generalni medijski pokrovitelj trke je Javni servis RTRS, naš događaj spada među tri događaja ove vrste sa kojima je RTRS potpisao ugovor o pokroviteljstvu.
Realizacija trke nije moguća bez sponzora i donatora, te im se ovom prilikom na tome zahvaljujemo.
Zahvaljujemo se Ministarstvu porodice, omladine i sporta i pomoćniku ministra za sport Mariju Đuranu, koje je takođe podržalo “3. Uličnu trku u Modriči”.
Sa nama su i naši prijatelji iz Sberbanke, Pivnice, Sanit Granita, Trivasa, Fructala, MB Impeks, Vitinke, Indomie i MP Pandurević i drugi prijatelji trke.
Posebno se zahvaljujemo našem dosadašnjem generalnom sponzoru, fabrici obuće ALFA, i gospodinu Iliji Jevtiću bez čije podrške u prethodne dvije godine ne bismo bili u prilici da organizujemo dosadašnje trke.
U narednom periodu očekujemo dodatnu podršku događaju, kako bismo na najljepši način predstavili našu opštinu.” – rekao je Danilo Vasiljević, predsjednik ARK Modriča.

Našim čitaocima preporučujemo da prate oficijelnu stranicu trke gdje će naći i dodatne informacije:
Link trke za više informacija: https://www.fb.com/ulicnatrkamodrica

Za one koji žele učestvovati u trci tu je i link za prijavljivanje:
Link za prijavu: https://gb3.ba/timing/trka/3-ulicna-trka-modrica

U prilogu dodajemo i naš video snimak sa Druge Alfa ulične trke-2019. godine tek da Vas podsjetimo kako je to nekad bilo, a nadamo se da će ove godine biti i bolje.

Autor: Zlatko Huravik / Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...