Home / NOVOSTI / HRONIKA / DJEČIJE IGRALIŠTE U DUGOM POLJU *(FOTO)

DJEČIJE IGRALIŠTE U DUGOM POLJU *(FOTO)

Ovih dana stigla nam je vijest o jednoj zanimlјivoj akciji u Dugom Polјu.

Nekako smo navikli da našeg sugrađanina Mitra Kršića vidimo u različitim humanitarnim akcijama ali ova akcija u Dugom polјu razlikuje se od ostalih. Cilј ove akcije je bio izgradnja dječijeg igrališta za potrebe, kako djece u školi, tako i djece van škole.

Za više informacija kontaktirali smo samog inciatora Mitra Kršića inače vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Osnovna škola ,,Sveti Sava“Modriča, a u čijem sastavu djeluje Područna škola u Dugom Polјu.

,,Kao što ste rekli sam cilј ove akcije je da se napravi jedno mjesto za druženje djece iz Dugog Polјa. Kako sam radio u ovom selu upoznat sam sa činjenicom da ovakvo jedno mjesto nedostaje u ovom selu pa sam zajedno sa Jelicom Savić pokrenuo ovu akciju. Moram odati veliku zahvalnost Jelici jer je ona iznijela najveći teret ove akcije a ja sam preuzeo realizaciju ovog projekta. Vjerovatno će se mnogi pitati zašto baš ova akcija i zašto baš kod škole? Moram reći da smo razmišlјali o mnogim projektima ali u ovo moderno vrijeme  kada su djeca preokupirana modernim tehnologijama i mnogo vremena provode u kući, pokazala se velika potreba za jednim ovakvim igralištem. Zašto baš školsko dvorište?  Zato što je škola postala centar okuplјanja djece kako školskog tako i manjeg uzrasta a mogu reći i odraslih. Pored škole nalazi se poligon za fudbal tako da se tu djeca okuplјaju posle škole i ovo igralište upotpuni će sadržaje. Moram napomenuti da ovo nije kraj akcije i da nam je plan da uradimo jednu stazu i formiramo jedan park sa klupama kako bi se i odrasli skuplјali u slobodno vrijeme. Naravno pored toga zamijenićemo i ogradu koja je stradala pa će ovo mjesto lјepše izgledati. Moram da se zahvalim svim sponzorima koji su zahvalјuhući angažmanu Jelice Savić odazvali kako ovoj akciji tako i ranije pomagali  školu u Dugom Polјu“ – .rekao je Mitar Kršić

Donatori koji su podržali ovu akciju:

  • Sarić Fifkija 20,00 KM
  • Janković Đurđija 100,00KM
  • Zoran Lazić 50,00KM
  • Mesnica ,,Sara“ 200,00KM
  • ,,Mlijeko produkt“Kozarska Dubica 70,00KM
  • Marijanović Milorad 50,00KM
  • Trgovinska radnja ,,Taša“,vlasnik Jelica Savić 150,00KM
  • Mitar Kršić 100,00KM
  • UKUPNO: 740,00KM

Sve pohvale za ovu akciju, a poznavajući entuzijazam Mitra Kršića vjerujemo da ćemo uskoro pisati o novim akcijama i projektima.

Foto: Mitar Kršić
Obrada: Zlatko Huravik / Modričainfo

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...