Home / NOVOSTI / HRONIKA / Trka Zdravlja Banja Vrućica: Po prvi put organizovana grupa Modričana učestvovala na nekoj trci *(FOTO)

Trka Zdravlja Banja Vrućica: Po prvi put organizovana grupa Modričana učestvovala na nekoj trci *(FOTO)

TESLIĆ-BANJA VRUĆICA – U Banji Vrućici je 18.08. 2018. realizovana “Trka zdravlja” koju je organizovao ZTC Banja Vrućica.   Učestvovalo je više od 200 trkača i trkačica.
Ono što je u ovom događaju interesantno za naše čitaoce i sugrađane je prvo grupno učestvovanje trkača iz Modriče. Predsjednik ARC Modriča Danilo Vasiljević uspio je okupiti ekipu trkača i tako su grupno nastupili na ovom takmičenju.

Tim povodom za portal modričainfo on je izjavio:

–  “U organizaciji ZTC Banja Vrućica organizovane su trke na 5 i 10 km. Grupni odlazak na ovu trku je ustvari plod trke u Modriči i uspjeloj animaciji ljudi, odnosno naših sugrađana. Trebalo nas je biti 15-tak ali nisu mogli svi da usklade obaveze. Na 5 km su nastupali Ankica Bijelić i Miljana Nedić, a na 10 km Žarko Jovanović, Tanja Prnjić, Branislav Luković, Gordana Cerovina i ja. Dobili smo mnogo pohvala od učesnika za trku u Modriči. Da ipak nadodam  prije 15 dana na trci u Ugljeviku na 5 km u ženskoj konkurenciji je drugo mjesto osvojila Tanja Prnjić.

Detaljne informacije o ovoj trci pronašli smo na internet stranici moje trčanje pa njihovu objavu prenosimo u cjelosti.

TRKA ZDRAVLJA BANJA VRUĆICA: 200 finišera i dobre reakcije na prvo izdanje

mojetrčanje

Foto: Trka Zdravlja Banja Vručica facebook

Moje trčanje – www.trcanje.net

Cilj ovog sportskog događaja sa međunarodnim karakterom je da obogati turističku ponudu ZTC Banja Vrućica te da promovira zdravlje i aktivan životni stil.

Jedna od želja organizatora je da ovaj događaj učvrste na trkačkoj mapi regiona, ali i šire te da iz godine u godinu manifestacija bude kvalitetnija i sa većim brojem učesnika.

A već prvo izdanje je privuklo respektabilan broj učesnika, ali i dosta kvalitetnih atletičara i atletičarki sa ovih prostora.

Obje trke imale su start u 19 sati. Na 5 kilometara najbrži je bio Uroš Gutić sa vremenom 0:16:48. Na drugu poziciju dotrčao je Nenad Đurić za 0:16:51, dok je treće mjesto pripalo Nikoli Pejčiću – 0:17:38.

U ženskoj konkurenciji na istoj distanci slavila je Ena Mijić sa rezultatom 0:20:50. Drugo mjesto sa 0:20:53 zauzela je Emina Begić, a treća kroz cilj prošla je Ivana Mirković – 0:21:52.

– Jedna od ljepših trka što sam trčao, organizacija super, staza odlična. Lično, što se tiče rezultata, nisam ništa posebno istrčao, ali što je očekivano jer još nisam u pravom treningu, kazao je pobjednik trke na 5 km Uroš Gutić.

Na 10 kilometara slavio je povratnik Osman Junuzović koji se vratio starim navikama – pobjedama. Nakon neugodnih zdravstvenih problema još jednom je potvrdio da je na putu da se u potpunosti vrati u staru formu. U Banja Vrućici za pobjedu mu je bilo dostatno vrijeme 0:32:52. Njemu s lijeve strane na postolje se popeo Srđan Samardžić sa vremenom 0:33:53. Treća pozicija pripala je Miroslavu Dukadinoviću – 0:34:09.

Postolje trke 10 km s lijeva na desno: Miroslav Dukadinović, Osman Junuzović i Srđan Samardžić

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Biljana Cvijanović čije je vrijeme u ciljnoj kapiji glasilo 0:38:18, a iza sebe je ostavila bh. olimpijku Luciu Kimani koja je istrčala 0:38:55. Treća je bila Alma Hrnjić sa vremenom 0:40:14.

– Predivna organizacija, staza malo teža, ali uz super ljude ni to nije predstavljalo problem. Mogu reći da sam zadovoljan kako se odvijala trka jer sam od početka diktirao tempo koji mi odgovara. Na 6. kilometru sam odlučio da se odvojim i trčim sām što sam i uspio i na kraju ostvario pobjedu, zadovoljan ishodom prokomentirao je Osman Junuzović, jedan od najperspektivnijih bh. atletičara.

Riječ organizatora

– Zadovoljni smo kako je sve proteklo i drago mi je da smo ponudili nešto novo trkačima. Ovo nije bila klasična cestovna trka, nego kombinacija asfalta i krosa. Trčalo se kroz najljepše dijelove kompleksa ZTC Banja Vrućica prolazeći stazama za šetanje, kroz prirodni ambijent pored izvora kiseljaka. Još se nisu slegli svi utisci, ali po reakcijama i komentarima učesnika možemo biti zadovoljni. Nadamo se da će Trka zdravlja postati tradicionalna manifestacija i da ćemo u godinama koje slijede privući još veći broj posjetilaca i učesnika. Nadamo se da smo ovom trkom otvorili prozor u Europu, a možda i svijet Banji Vrućici, rekao je ispred organizacijskog odbora trke Jasko Aličehajić koji je i sam rekreativni trkač što je zasigurno dodatni plus za organizaciju jer dobro poznaje potrebe učesnika trke.

Nezvanične rezultate možete pogledati OVDJE.

Pripremio: Zlatko Huravik / modričainfo
Izvori informacija su naprijed navedeni.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...