Home / NOVOSTI / HRONIKA / “Svetosavci” iz Modriče učesnici kviza o Nemanjićima

“Svetosavci” iz Modriče učesnici kviza o Nemanjićima

Učenici JU OŠ “Sveti Sava” Modriča učestvovali su na Međunarodnom kviz takmičenju “Nemanjići”.

Organizatori ovog kviz takmičenja bila je Fondacija “Mir Božiji” i Srpska Pravoslavna Crkva, a isti je povodom 800 godina Srpske Pravoslavne Crkve i njene autokefalnosti.
Organizatori manifestacije imali su podršku nadležnih ministarstava Vlade Republike Srpske i Srbije kao i njegove svetosti Patrijarha Srpskog, gospodina Irineja.
Učesnici kviz takmičenja bila su djeca uzrasta od 10 do 15 godina iz Republike Srbije, Republike Srpske, regiona te dijaspore (Evropa, Amerika, Australija, Kanada, Azija i Afrika ).
Kviz takmičenje se održavalo u perodu od decembra 2019. do januara 2020. godine. U kvizu je nastupilo ukupno 339 prijavljenih ekipa.  učesnika.
Prvi krug takmičenja je bio “onlajn” i eliminatornog karaktera a održan je 03.12.2019. godine u 10 časova.
OŠ “Sveti Sava” je na ovoj manifestaciji učestvovala sa dvije ekipe i to pod nazivima “Svetosavci – 1” i “Svetosavci – 2”.
U prvom krugu naše ekipe su izborile plasman za nastavak takmičenja, “Svetosavci- 1” su bili šesnaesti a “Svetosavci – 2”  dvadeseti od pedeset ekipa koje su nastavile takmičenje.
Drugi krug takmičenja održan je 24.12.2019. godine. Naši “Svetosavci” su pokazali izuzetno znanje zauzevši visoko trinaesto i dvadeseto mjesto, a samo nekoliko bodova ih je dijelilo od plasmana u završno, finalno takmičenje koje će se održati 25. januara u Beogradu.
Međutim, i ovo je izuzetan uspjeh naših učenika koji zaslužuju sve pohvale za uloženi trud u ovom takmičenju.
U ekipi “Svetosavci – 1” bili su: Stanković Sreten (8-2), Todorović Jovana (8-3) i Jakovljević Jelena (8-1),

a u ekupi “Svetosavci – 2” bili su: Bojković Luka (7-3), Stojanović Petar (7-2) i Maksimović Milan (7-3).

Svim učenicima OŠ “Sveti Sava” Modriča koji su učestvovali u takmičenjima čestitamo na uspjehu a time i prezentaciji našeg grada, a nastavniku Istorije, Bori Bjeliću na ovim iscrpnim informacijama.

Izvor informacija i foto: Boro Bjelić
Obrada: Zlatko Huravik / Modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...