Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Štoper Vlado Koprivica nastavlja karijeru u Iskri iz Bugojna

Štoper Vlado Koprivica nastavlja karijeru u Iskri iz Bugojna

ČOVEK  IZAZOVA!

MODRIČA – Pomalo Sarajlija, pomalo Modričanin, a pomalo svoj i za sebe, štoper Vlado Koprivica karijeru nastavlja u Iskri iz Bugojna. Kaže, želi nove izazove.

“Dobio sam poziv od Iskre, ponuđeni su mi korektni uslovi i brzo smo se dogovorili. Iskra je dobro poznato ime u bh. fudbalu, nije slučajno ušla u Prvu lige Federacije BiH koja je ove godine sigurno najjača od njenog postojanja. Što se mene lično tiče, imam iskustva u Prvoj ligi Federacije sa Orašjem kada smo ostali u ligi, a imali smo osam bodova na polusezoni. Sledeće godine smo bili u u jurišu na titulu. Imam pozitivno iskustvo u Prvoj ligi Federacije i nadam se da će tako biti i u narednom periodu”, započeo je svoju priču Vlado Koprivica.

KOPRIVICA U DRESU ORAŠJA

Orašje je destinacija koju će da pamti.

„U ovoj posavskoj varošici bilo je lepo. Stekao sam neka poznanstva i prijateljstva koja ću da pamtim, na neka se setom vraćati i čuvati kao lepu uspomenu. Život ide dalje. Imam 23 godine i treba razmišljati o sebi i svojoj budućnosti. Orašju želim sve same uspehe. Nekada su igrali Premijer ligu BiH, osvojili su nekada i Kup BiH, igrali na međunarodnoj sportskoj sceni“, podseća robusni štoper.

Po konstituciji, frizuri, izgledu podseća na Rafaela Varana, godinu dana starijeg Francuza koji igra u slavnom, moćnom, velikom Realu. On, međutim, živi u svojoj stvarnosti.

„Moji prijatelji Gaja, Goran, Dejan, rođaci Prljete… tako me zovu. Godi mi, ali on je daleko slavniji. Voleo bih da okrunim samo mrvicu slave velikog Varana. U Bugojnu su razmišljali kako rešiti deficit na štoperskoj poziciji, pa su u meni videli rešenje. Zahvalan sam na tome, ali na terenu moram da vratim ukazano poverenje. Čujem o Bugojnu sve najlepše. Verujem da ću se brzo uklopiti“, nada se Koprivica.

Čast je nastupiti za klub svetle tradicije.

„Kako da ne. Iskra postoji 71.godinu. Iskra je osvajač Mitropa kupa. Iskra je jednu sezonu igrala u najjačem šampionatu Jugoslavije. Čuo sam da velika i meni toliko draga Crvena zvezda ima negativan međusobni skor sa sa splitskim Hajdukom i mojim novim klubom – Iskrom! Godi što se istorija ovog kolektiva neguje i što su fudbalski radnici u Bugojnu odlučni da Iskri vrate stari sjaj. Sve mi se čini da taj klub zaslužuje učešće u Premijer ligi BiH. Stadion ‘Jakić’ je kapaciteta 12.000 i verujem da će nam gledaoci biti snažna podrška do potpunog cilja“, optimista je Vlado Koprivica.

Svaka njegova fudbalska priča veže se za Modriču. Bez nje, jednostavno, ne može. Tako, valjda, mora.

„Rođen sam na Ilidži, ali sam odrastao u Modriči. I to je moj zavičaj, drugi nisam upoznao i tako emotivno doživeo. Ako hoćete, u Modriči sam započeo svoju fudbalsku karijeru. Želim mojoj Modriči da se vrati u Prvu ligu Republike Srpske. Čujem da predsednik kluba Petar Jelić sve čini da do toga dođe. Da je taj kolektiv oslobodio se finansijskih stega. Iako je Rafinerija ulja okrenula leđa, oni se nekako oporavljaju i odlučni su da se bore za prvoligaški status. Uspeh i sreću želim i šamačkom Borcu i Orašju, mojim bivšim klubovima. Iskra je nešto novo, novi izazov i emocija“, podvukao je Vlado Koprivica, koji u komunikaciji često nastupi iskričavo, ali mladom sportisti sve priliči.

„Svako u trenutku učini potez više, ali sve kasnije dođe na svoje. Vreme je saveznik svih, samo ne treba vreme uzalud trošiti. Jer, kada prođu dani, meseci i godine ništa čoveku ne preostaje nego kajanje. Imao sam u karijeri dva isključenja, ali nikada nisam arbitrima prigovorio, uputio psovku i slično. U Bugojnu ću da gradim neke nove navike, biću uvek posvećen fudbalu. Jer, Iskra je moja nova ljubav“, zaključio je Vlado Koprivica.

Iskra prerasta u plamen novih radosti…

Autor: Slađan JEREMIĆ

 

MOŽDA NEKAD ZAJEDNO
Vlado Koprivica žali što se društvo iz mlađih selekcija Modriče razišlo.
Svako je otišao na svoju stranu. „Aleksandar Gajić je u Vranjaku i na fakultetu. Moja braća od tetke, Nebojša i Radoslav Prljeta, ponovo su u Modriči. Adis Huseinbašić će dobiti posao za koji dan u Nemačkoj. Ja sam sada u Bugojnu, ali nisam prvi Modričanin koji je tamo. Ranije je Zijad Salkić sa dosta uspeha igrao za Iskru. Drugare mnogo poštujem, često komuniciramo. I kada nismo zajedno, mi smo tu. Možda nekad ponovo budemo zajedno“, nada se Koprivica.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...