Home / NOVOSTI / HRONIKA / Stonoteniseri “SPIN”-a iz Modriče pozvani na prestižni turnir u Švajcarskoj *(FOTO)

Stonoteniseri “SPIN”-a iz Modriče pozvani na prestižni turnir u Švajcarskoj *(FOTO)

MODRIČA,  Stonoteniski klub “SPIN” iz Modriče je početkom godine dobio zvanični poziv za učešće na prestižnom stonoteniskom turniru u Švajcarskoj. Pripreme za odlazak u Sierre 13. aprila su u punom toku. Tim povodom trener Velimir Drobnjak, za portal modričainfo je izjavio:

“Naš klub ce i ove godine nastupati na međunarodnom stonoteniskom turniru u Švajcarskom gradu Sierre-u. Ovo je izuzetno jak turnir na kojem nastupaju igrači iz zemalja stonoteniskih velesila kao sto su Kina, Njemačka, Francuska, kao i mnogo drugih. Nadam se da ćemo ponoviti ako ne i poboljšati rezultat od prošle godine gdje smo ostvarili rezultat vrijedan pažnje. Ovim putem želim da se zahvalim klubu CTT SIERRE iz Švicarske koji će biti nasi domaćini, kao i svim sponzorima i ljubiteljina stonog tenisa koji su podržali ovaj naš odlazak.”

Tu je i faksimil pozivnice ali i prevod iz kojeg se primjećuje koliko naš klub uživa poštovanje kolega iz Švajcarske.

Pozivnica za Gregor Kuonen Kup XXL (stonoteniski turnir u Švajcarskoj) 13 i 14 april 2019
Dragi Velimire,
Gregor Kuonen Kup već je postao drugi najveći turnir u Švicarskoj. Oko 200 igrača se svake godine pridruži našem turniru. Većina igrača je iz Švajcarske, međutim mi takođe imamo i nekoliko jakih igrača iz drugih zemalja. Svake godine mi skupljamo različitu stonotenisku opremu (rekete, loptice, odjeću, obuću itd.) za stonoteniski klub “Modriča Spin” iz Bosne i Hercegovine.Bilo bi nam drago kada bi ste uspjeli da se pridružite našem turniru i ove godine kao ambasadori vašedržave i vašeg stonoteniskog kluba iz Modriče.
Šta to čini ovaj turnir posebnim:
• Najbolji stonoteniseri iz Švajcarske učestvuju na našem turniru svake godine, takođe i nekoliko jakih međunarodnih igrača.
• 20 različitih kategorija za igru nam dozvoljava da ne pozivamo samo najjače igrače, ali takođe imamo i igrače različitih vještina iz svakog regiona.
• Prikupljamo svake godine material od nekoliko hiljada eura za pomoć stonoteniskim klubovima i mladim igračima.
Velimire, nadam se da ćete moći učestvovati na našem turniru u aprilu 2019 i da budete ambasador vašeg divnog grada iz Bosne i Hercegovine.
Molim da me obavjestite što je prije moguće na ovu adresu [email protected].
Uz moj klub, to će biti pravo zadovoljstvo što ću biti vaš domaćin ovdje u Švajcarskoj.
Srdačan pozdrav,
Fabian Lenggenhager
Predsjednik kluba i organizacionog Odbora

Iz svega navedenog može se zaključiti da zalaganje, trud a potom i dobri rezultati su ovaj Klub izdigli iznad prosječnosti, štaviše, učinili su ga značajnim te i omogučili Klubu nastupanja u inostranstvu na prestižnim turnirima. Na taj način oni promovišu i naš grad u najboljem svjetlu pa zaslužuju našu pažnju i poštovanje ali i adekvatnu podršku zajednice.

Želimo im puno sportske sreće i uspjeha na turniru.

Autor: Zlatko Huravik / Modričainfo
Informacije i slike: Velimir Drobnjak

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...