Home / NOVOSTI / MODRIČA / Stočna hrana iz robnih rezervi RS

Stočna hrana iz robnih rezervi RS

U opštini Modriča i dalje je vanredna situacija. Opštinska uprava i sva javna preduzeća i ustanove rade redovno. Zgrada opštine je danonoćno otvorena. Predhodnih dana načelnik opštine je više puta obilazio poplavljena područja. Tom prilikom posjetio je nekoliko poplavljenih preduzeća, a u pojedinim su nastale i višemilionske štete. Komisije za popis i danas su na terenu prema utvrđenom rasporedu.

U Modriču je danas, 25. maja, izvršena prva isporuka stočne hrane od strane Robnih rezervi Republike Srpske namjenjena poplavljenim farmama. Isporučeno je 25 tona stočne hrane za junad i svinje. Sutra se očekuju nove isporuke stočne hrane od strane Robnih Rezervi RS za područje opštine Modriča, a poljoprivrednicima će biti omogućeno i preuzimanje iste.

 

U Modriču je stigla i humanitarna pomoć od firme „Elpo“ iz Italije, grad Bruniko. U humanitarnom paketu nalaze se lopate za uklanjanje blata, metle za čišćenje ulica, radne rukavice, gumene čizme, prekrivači, plastične vreće, pumpe za vodu i voda za piće.

 

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča (link)

[display_rating_form]

Rezultat glasanja: [display_rating_result post_id=”1834″] [display_top_rating_results show_category_filter=”false” category=”modriča” limit=”5″ ]

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...