Home / NOVOSTI / HRONIKA / Stevo Joksimović, kandidat Saveza za promjene za načelnika Modriče: Opština vraćena godine unazad

Stevo Joksimović, kandidat Saveza za promjene za načelnika Modriče: Opština vraćena godine unazad

Savez za promjene nudi stanovnicima Modriče program koji može izvesti opštinu na bolji put i podići uslove života na viši nivo, poručio je kandidat te koalicije za načelnika ove opštine Stevo Joksimović.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora i šta će oni donijeti stanovnicima Vaše opštine?

JOKSIMOVIĆ: Članice Saveza za promjene uradiće sve da ova kampanja prođe u demokratskoj i korektnoj atmosferi i da bude mirna i dostojanstvena. Osim što sam kandidat Saveza za promjene, kandidat sam i dvije trećine nezadovoljnih građana koji misle da se može drugačije i da nam treba važan iskorak.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg programa i za šta ćete se zalagati?

JOKSIMOVIĆ: SDS ima precizan i detaljan ekonomsko-socijalni program kojim smo definisali rješenja u raznim oblastima života. Naš prioritet je formiranje moderne lokalne uprave koja će biti racionalna i efikasna i na usluzi građanima 24 časa. Opšte stanje u opštini je na niskom nivou, stvari ne funkcionišu i cilj je da popravimo i odnose i stanje. Biću načelnik svih građana, pokrenuću procese za stvaranje društva jednakih mogućnosti. U fokusu interesovanja biće čovjek i dnevni životni problemi ljudi.

* GLAS: Zašto građani treba da glasaju za Vas, a ne za druge kandidate?

JOKSIMOVIĆ: Stanovnici Modriče imaju dva izbora. Jedan je kandidat koji je na čelu opštine 12 godina, a drugi sam ja. Kada podvučemo crtu u mnogim oblastima, danas smo u lošijem stanju nego prije 12 godina. Imamo veliki broj nezadovoljnih mladih ljudi, vidljivi su problemi boračkih kategorija. Mi nudimo rješenja i usmjerićemo kapacitete na zapošljavanje, popravljanje stanja u privredi i poljoprivredi i stvaranje ambijenta za nove investicije.

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano, ako pobijedite?

JOKSIMOVIĆ: Ne obećavamo mnogo. Nudimo rješenja koja ćemo sprovesti zajedno sa svim stanovnicima naše opštine. Uradićemo sve što je napisano u našim programima. Našem čovjeku treba malo, osnovni uslovi za život i radna mjesta. Kada pogledamo demografsku sliku na području opštine ona je užasna. Radili smo analizu po našim matičnim uredima. Broj rođenih u odnosu na broj umrlih je oko jedan prema četiri, negdje i jedan prema sedam. Ako se tome dodaju i oni koji su tražeći posao otišli u inostranstvo, slika je izuzetno teška. Moramo napraviti iskorak. Nije to slučaj samo sa Modričom.

Prvi koraci

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

JOKSIMOVIĆ: Prvo ćemo se organizovati sa partnerima iz Saveza za promjene da formiramo jaku i stabilnu većinu u Skupštini opštine. Formiraćemo lokalnu upravu od ljudi koji znaju šta hoće i stručnih kadrova kako bismo napravili iskorak koji je potreban Modriči.

Izvor: Glas Srpske / Vedrana Kulaga

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...