Home / NOVOSTI / HRONIKA / SMEĆE I LEŠEVI ŽIVOTINJA: Počelo uklanjanje divljih deponija u Modriči

SMEĆE I LEŠEVI ŽIVOTINJA: Počelo uklanjanje divljih deponija u Modriči

MODRIČA – Uklanjanjem divlje deponije uz regionalni put Modriča-Doboj u mjestu Klanac juče je počela proljetnja akcija čišćenja smeća sa javnih površina i uređenje opštine Modriča.

Načelnik Odjeljenja komunalne policije Modriče Branislav Đurić rekao je da je među prvima očišćena “divlja” deponija u mjestu Klanac sa koje je pored veće količine smeća uklonjeno i šest leševa životinja.

– Nakon prijave građana hitno je organizovano čišćenje ove ilegalne deponije na koju je nepoznata osoba ili više njih bacilo leševe pet pasa i jedne ovce – izjavio je Srni Đurić.

On je istakao da je teško utvrditi ko baca smeće, posebno uz putne komunikacije i riječne tokove, zbog čega većina počinilaca ovog prekršaja ostane nekažnjena.

Đurić je naveo da je Komunalno preduzeće Modriča na području opštine dobro organizovalo sistem prikupljanja smeća u domaćinstvima, ustanovama i preduzećima, kao i njegovo odvoženje na regionalnu deponiju u Doboj.

– Dio problema je u tome što u selima još nije najbolje riješen sistem odvoženja smeća – rekao je on.

Akcija sakupljanja smeća u opštini i uz glavne putne komunikacije na prostoru cijele Modriče tradicionalno se organizuje tokom mjeseca marta i aprila.

Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Modriča: Skupštinsku većinu čine SNSD, SP i NPS *(VIDEO)

Modriča – koalicijaFoto: RTRS Mjesto načelnika pripalo je kandidatu SDS-a, a predstavnici nove skupštinske većine kažu da ne žele da opstruišu njegov rad, već da budu spona lokalne i republičke ...