Home / NOVOSTI / HRONIKA / Skupština Džiju Džicu saveza Republike Srpske: PONOSNI NA OSTVARENO *(TONSKI PRILOG)

Skupština Džiju Džicu saveza Republike Srpske: PONOSNI NA OSTVARENO *(TONSKI PRILOG)

Žele postati olimpijskim sportom

MODRIČA – U Modriči je održana redovna godišnja sednica Skupštine DŽiju DŽicu saveza Republike Srpske na kojoj su sumirani rezultati postignuti u prošloj godini i utvrđen program rada za ovu godinu. Savez je ostvario izuzetne rezultate iako se stalno bori sa nedostatkom finansijskih sredstva.

U takvim uslovima Savez je u septembru prošle godine u Banja Luci organizovao 12. Balkansko prvenstvo u svim kategorijama i treći Svetski kup za nade. Na ovim takmičenjima učestvovalo je 750 takmičara iz 24 zemlјe Evrope i sveta. Reprezentativci Republike Srpske osvojili su šest medalјa. Danijel Blažić jedini se okitio zlatnom medalјom na Balkanskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji ,u kategoriji do 77 kilograma.

“Najznačajniji rezultat u minuloj godini. Nije lako imati titulu prvaka Balkana, a meni je to uspelo. Raduje me i daje mi snagu da stalno napredujem”, poručio je Blažić.

Ispunjen plan

Kada su u pitanju domaća takmičenja Savez je ispunio plan, ocenjeno je na Skupštini u Modriči. U okviru Jadranske lige, reprezentacija Republike Srpske je ostvarila najbolјi rezultat do sada, osvojivši treće mesto.

“Iza nas je jedna od najboljih sezona za naš Savez. Stalno nas prati besparica,a slično je i u drugim sportovima. To nas je sputalo da ostvarimo još bolje rezultati. Inače, jako smo ponosni na to što je urađeno”, rekao je Bojan Jović, sportski direktor Džiju Džicu saveza Republike Srpske.

Skupština je usvojila program rada za ovu godinu gde je jedan od osnovnih cilјeva motivisanje mladih da se bave ovim sportom, jer, kako je rečeno na Skupštini, DŽiju DŽicu bi trebao postati olimpijski sport, nakon Olimpijade u Pekingu 2020.godine.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...