Home / IZBORI 2020 / DNS 2020 / Siniša Nikić, direktor specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči: DOBRIM RADOM PROTIV SPLETKARENJA

Siniša Nikić, direktor specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči: DOBRIM RADOM PROTIV SPLETKARENJA

Siniša Nikić, direktor specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči

DOBRIM RADOM PROTIV SPLETKARENJA

Direktor specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči Siniša Nikić, zatečen poslednjim navodima jednog broja portala, rekao je da sve zdravstvene ustanove trebaju da se zaštite i odbrane od svih nasrtaja na njih „ u vremenu kada svako od zaposlenih u našoj zdravstvenoj ustanovi u službi je borbe protiv virusa korona“.

„I svi do jednog su posvećeni tom poslu, izlažući i sebe, samim tim i svoje porodice, da budu zaraženi i žrtve profesije za koju su se opredijelili. Nije to nikakav alibi, niti ga tražim. To je fakat našeg života, a samim tim i cijena našeg života. Opredijeljeni smo da budemo u stručnoj i humanoj misiji, znajući svu složenost posla koji se odvija u našoj zdravstvenoj ustanovi. Zato, sa indignacijom odbacujem sve insinuacije oko navodnog vrbovanja pacijenata, te zapošljavanja u našoj Bolnici po ko zna kojem kriterijumu. To spletkarenje potiče od ljudi koji sami sebi ne žele dobro, pa kako onda očekivati da žele dobro svima oko sebe?!“, govori Nikić.

On je dodao da je specijalna bolnica za hroničnu psihijatriju u Modriči danas poznata i priznata zdravstvena ustanova.

„Najmanje smo mi koji ovdje radimo krivi što s vremena na vrijeme  živimo u dobu gdje dominiraju neistine i poluistine. Svjesni smo i da se danas u zdravstvu zbog složenosti ukupnog posla kojeg obavljamo ne može živjeti bez, s vremena na vrijeme, iskrslih problema. Međutim, oni nas pokreću da budemo još uspješniji i još bolji. Oni drugi, dokoni, smišljaju spletke i neistine, bave se tračevima i ogovaranjima, zaboravljajući da niko nije jači od naroda koji se brani kao što se sada brani od zla zvanog korona virus. Nikad nisam govorio o problemima koje sam zatekao u Bolnici, naprotiv, sa svojim saradnicima okrenuli smo se njihovom rješavanju, tako da smo danas za mnoge nove korisnike i ljude kojima smo u pravo vrijeme pružili pomoć postali svojevrsna metafora posebnosti i časnosti cijele naše Modriče. Imaju vrijednosti  koje se nekad i ne vide prostim okom. One proizilaze iz srca i iz duše upravo onoliko koliko proizilaze iz stručnosti i znanja“.

Siniša Nikić kaže da je ponosan na činjenicu da je nosilac odborničke liste stranke koja je u vrtoglavom usponu i da se DNS odlučio za principijelnost i politiku odgovornosti.

„Nekom možda smeta što sam aktivan u politici, a poručujem svima, da ću i dalje  nastaviti svoju političku borbu, da Modriča bude  ugodnije  mjesto za život svih  njenih građana. Da bi joj otvorili nove puteve: privredne, kulturne, obrazovne, sportske, a pogotovo u zdravstvenoj zaštiti i da budemo prvi u mnogo čemu dobrom u cijeloj Posavini, Trebavi i na Vučijaku. Nikakva spletkarenja ni mene ni moje saradnike neće spriječiti, neće ni omesti, da istrajemo u našim najčasnijim namjerama. Jer, nisu džaba u našem narodu rekli da treba obuti cipele života i šetati u svim pravcima , što će reći u svim oblastima ljudskog stvaralaštva. Samo tako, i nikako drugačije, shvatićemo suštinu svog postojanja i trajanja“, zaključio je Siniša Nikić, direktor specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi danas je smješteno 285 pacijenata, a zaposleno je 170 radnika.

Zlatko Huravik / Modričainfo
Foto: Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...