Home / NOVOSTI / HRONIKA / SIGURNI PRVACI: Momko Kojić, defanzivac tima iz Modriče, s nestrpljenjem čeka promociju šampiona

SIGURNI PRVACI: Momko Kojić, defanzivac tima iz Modriče, s nestrpljenjem čeka promociju šampiona

MODRIČA – Momko Kojić je navršio svega 20 leta, a već se ustalio u prvom timu drugoligaša iz Modriče. Taj kolektiv danas igra kvalitetan fudbal, pa je sasvim izvesno da će za dva meseca stići do prvoligaškog društva.

– Svi u timu čekamo s nestrpljenjem promociju šampiona. Ovo je ogroman uspeh ove generacije koja je pomalo iskusna, pomalo mlada. Kada se sve to dobro ukomponovalo, ispalo je – dobro! Sada smo sami na liderskoj poziciji i ne vidim ko bi nas mogao ugroziti na drugoligaškom “zapadu”. Ovo je naše vreme, proleće obojeno našim partijama i sigurni smo u ono što radimo – govori štoper Modričana.

Poput svojih saigrača, Momko Kojić razmišlja i o Kupu Republike Srpske.

– Imaćemo u drugu sredu revanš polufinala Kupa Republike Srpske. U prvoj utakmici smo savladali Radnik u Bijeljini sa 3:2. Protiv premijerligaša neće biti lako, ali hoće biti časno. Nije sramota izgubiti, ali mislim da možemo do finala. Tamo će nas čekati Krupa ili Leotar. Finale je posebna priča, za nas mlade i poseban događaj – nastavio je Kojić.

Stasava uz iskusnog Darija Damjanovića, pa mu nije ni teško. Tako se ,bar, čini sa tribina.

– Dario Damjanović je slika i prilika svakog uspeha u fudbalu naših prostora. Naravno, od njega mnogo učimo i meni je čast da sam sa njim u toj štoperskoj poziciji. Leđa nam čuva iskusni golman Bojan Tripić i te činjenice meni daju sigurnost u igri, mirnoću na svakoj utakmici, potrebnu pribranost. Oni na terenu, a Petar Jelić iz fotelje predsednika nam mnogo znače. Ovakav tim zaslužuje uspehe – rekao je Momko Kojić.

BSK iz Banja Luke se probudio onda kada su ga svi otpisali. Povratio je šanse za opstankom na drugoligaškom zapadu.

– U nedelju smo u gradu na Vrbasu. To je jako neugodno gostovanje, a onda trebamo ugostiti Jedinstvo. Dva neugodna protivnika i ako ubeležimo pobede, onda ne vidim gde možemo kiksnuti. Ne brinite, bićemo prvaci – zaključio je mladi as iz Modriče.

Svako brine svoju brigu…

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...