Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sedma sjednica Omladinskog parlamenta

Sedma sjednica Omladinskog parlamenta

Sedma sjednica Omladinskog parlamenta opštine Modriča održana je 28. aprila 2015. godine u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra. Sjednici je prisustvovalo 24 delegata, učenika Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” koji su jednoglasno usvojili sledeći dnevni red:

1. Usvajanje Izvještaja o realizovanim projektima za školsku 2014/15. godinu.
2. Usvajanje Odluke o odabranim malim projektima za finansiranje iz opštinskog budžeta za   školsku 2015/16. godinu.
3. Prezentovanje prijedloga za veliki projekat koji će biti finansiran iz opštinskog budžeta za školsku 2015/16. godinu.
4. Usvajanje Odluke o odabranom velikom projektu koji će biti finansiran iz opštinskog budžeta za školsku 2015/16. godinu.
5. Aktuelni čas (delegatska pitanja).

Sjednici su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Petar Gagulić i Siniša Nikić i  načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Savić. Na početku sjednice prisutne je pozdravio načelnik Krekić i tom prilikom pohvalio dosadašnji rad Omladinskog parlamentra i poželio mnogo uspjeha u budućem radu. Omladinski parlament opštine Modriča je jedini koji je opstao u Republici Srpskoj i nastavio sa radom.

Komisija Omladinskog parlamenta Modriča donijela je Odluku o odabranim malim projektima za finansiranje iz opštinskog budžeta u školskoj 2015/2016 godini, a to su:
„Profesionalna orjentacija“ i „Trurnir u malom fudbalu“ ,  ukupne vrijednosti 2.010,00 KM.

Za finansiranje velikog projekta iz opštinskog budžeta predložena su dva projekta: „Kabinet elektro struke“ i „Uređenje dijela školskog dvorišta“. Većinom glasova Skupština Omladinskog parlamenta odabrala je projekat “Kabinet elektro struke”. Ovim projektom planirana je nabavka  opreme za kabinet, a vrijednost projekta je 3.398,75,00 KM.

U okviru tačke „Aktuelni čas“ delegati su postavljali načelniku opštine razna pitanja koja se tiču naše lokalne zajednice, na koja je rado odgovorio. Načelnik je ovom prilikom saopštio da će i drugi projekat „Uređenje dijela školskog dvorišta“ takođe biti finansiran iz opštinskog budžeta, za čiju je realizaciju potrebno 2.498,00 KM.

„Prisustvovali smo jednom fantastičnom parlamentu gdje su ovi mladi ljudi dogovorili koji su to projekti za njih najneophodniji. Odobrili smo im oba projekta koja su aplicirali za veliki projekat. Drago mi je da je ovaj parlament opstao u našem gradu. Sutra će moći  govoriti mlađim generacijama da nije uzalud učestvovati u malim parlamentima, predlagati i da će to sigurno biti realizovano, kao što su realizovani svi projekti iz proteklih godina“, rekao je načelnik Krekić.

Milica Novaković, učenica trećeg razreda gimnazije opšteg smjera i predsjednica Omladinskog parlamenta opštine Modriča, ovom prilikom je rekla: „Ja sam jako ponosna na ovaj Parlament, ne samo što je on jedini opstao u ovih sedam godina u Republici Srpskoj, nego što su naši učenici ovu sjednicu odradili veoma profesionalno i pokazali da nemaju samo velike ideje nego da će biti veoma korisni članovi društva“.

„Ja sam danas predstavljala projekat „Kabinet elektro struke“. Jedan dio kabineta je već odrađen u školi. Danas smo od Parlamenta tražili alat koji je potreban za obavljanje vježbi praktične nastave i dobili smo odobrenje, biće realizovan. Ovaj kabinet će obogatiti nastavu jer je praktična nastava u elektrotehnici najvažniji segment“, izjavila je Slavica Vučićević, učenica četvrtog razreda Elektrotehničke škole.

Radica Mrkaljević, učenica četvrtog razreda Ekonomske škole je prezentovala projekat „Uređenje dijela školskog dvorišta“.
„Ovaj projekat će omogućiti učenicima da borave izvan škole čak i kada pada kiša ili sija jako sunce. Uredićemo unutrašnje dvorište koje će izgledati kao i vanjsko samo će imati nastrešnicu“, izjavila je Radica.

Izvor: Opština Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...