Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sastanak Načelnika opštine sa narodnim poslanicima *(VIDEO)

Sastanak Načelnika opštine sa narodnim poslanicima *(VIDEO)

Načelnik opštine Jovica Radulović održao je danas, 8. marta 2021. godine sastanak sa narodnim poslanicima iz Modriče.

Sastanak je organizovan s ciljem unapređenja saradnje sa višim institucijama vlasti Republike Srpske, te da se određena pitanja koja su od velike važnosti za funkcionisanje lokalne zajednice razmatraju na sjednicama Narodne skupštine.

Razgovarano je o nizu započetih projekata i projektima koji se planiraju u narednom periodu, kao što je izgradnja nasipa u MZ Modriča 4,  izgradnja kompleksa bazena, kao i o određenim  zakonskim rješenjima koja se tiču izmjena zakona o administrativnim i komunalnim taksama.

Načelnik se zahvalio narodnim poslanicima na odzivu i istakao da je današnji sastanak samo jedan u nizu, te da će se sastanci  pokušati organizovati minimum jednom mjesečno.

„Pokušaćemo da sve goruće probleme koje opština Modriča ima kao jednica lokalne samouprave rješavamo zajedno sa izabranim predstavnicima naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Kandidovao sam danas projekte koji su me dočekali kada sam preuzeo dužnost. Obećali smo građanima Modriče da ćemo zastupati njihove interese bez obzira na političku pripadnost. Smatram da samo zajednički, jedinstveno i u razgovoru možemo rješavati sva pitanja koja se nameću  u narednom periodu pred opštinom Modriča.

 

Narodni poslanik Mara Milošević je istakla da će svi projekti koji su aplicirani u prethodnom periodu prema Vladi Republike Srpske biti realizovani u narednom periodu.

„Današnju posjetu načelniku Raduloviću smo iskoristili tako što smo razmijenili brojna mišljenja koja su bitna za razvoj naše lokalne zajednice. Dotakli smo se raznih tema i vodili zaista konstruktivan razgovor. Svi smo stava da ne treba da se bavimo političkim prepucavanjima nego da zajedničkim djelovanjem pokušamo što više da uradimo za razvoj naše opštine. Kao i do sada, biću uvijek dostupna svim građanima i načelniku Raduloviću za buduće razgovore“, rekla je Mara Milošević.

 

Zahvalnost načelniku i želji za zajedničkim djelovanjem  prema institucijama Republike Srpske izrazila je narodni poslanik Gordana Vidović, te izjavila: „Poslanica sam već dvije godine a danas smo prvi put pozvani da razmijenimo mišljenja i razmotrimo mogućnosti kako da mi narodni poslanici doprinesemo razvoju opštine.  Bez obzira na političku pripadnost naš zajednički cilj mora biti razvoj lokalne zajednice. Od nas se očekuje da ono što ovdje usaglasimo da to u Narodnoj skupštini prezentujemo, te da načelnika informišemo o izmjenama određenih zakonskih propisa, koje mi dobijamo kao materijal.“

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je naš snimak uživo emitovan na FB stranici Modričainfo.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...