Home / NOVOSTI / HRONIKA / REMI PO MERI: Vranjak – Mladost 1:1 (0:1)
NOVI IZAZOV - FK VRANJAK

REMI PO MERI: Vranjak – Mladost 1:1 (0:1)

Vranjak – Mladost 1:1 (0:1)

Stadion u Vranjaku. Gledalaca: 400. Sudija: Vanja Ajder(Banja Luka) 7. Strelci: Mikelini u 55.minutu za Vranjak, D.Bijelić u 5.minutu za Mladost. Žuti kartoni: Vajkić i N.Savić(Vranjak), Perić, Žerić(Mladost). Crveni karton: Zoran Perić(Mladost) u 30.minutu.

VRANJAK: Lukanović 7, Janković 7, N.Savić 7, Trepić 7, Gajić 7(od 89.min.Lukić -), Gerusi 7(od 76.min.Rakić -), Vidović 7, Vajkić 7, Mikelini 7.5, Savkić 7, D.Savić 7(od 83.min.S.Stojanović -).

MLADOST: Lakić 7.5, Kadić 7, Paležnica 7, Ilić 7, Huseinbašić 7, Petruljević –(od 38.min.Tešić 6.5), Čaušević 7(od 89.min.Dejić -), Mišić 7(od 89.min.Karanović -), Žerić 7, Perić 5, D.Bijelić 7,5.

Igrač utakmice: Jovica Lakić(Mladost) 7,5.

VRANJAČANI SA ŠAMPIONSKIM PEHAROM

VRANJAK – Ono što je  dobro i vredno uvek se javlja tiho, ali snažno i ohrabrujuće. Tako je i Vranjak pojavio se u velikoj priči i odvažno zakoračio drugoligaškim zapadom. Na startu je dočekao Mladost, tim koji je ponajbolji u ovom takmičenju. Predsednik gostujućeg tima, Dragan Aranđić, je i član Izvršnog odbora FS Republike Srpske, pa je njemu pripala čast da uruči pehar Vranjaku za plasman u 2.ligu. To u fudbalskoj Republici Srpskoj može, makar nebilo u skladu sa dobrom praksom većih fudbalskih zemalja.

Gosti su na klupi imali smirenog trenera, ali odvažnog i čestitog pedagoga Nihada Kadića koji je sve kockice valjano posložio. Tako se Slatinci nisu branili nego su atakovali i u 5.minutu poveli. Usledio je centaršut sa leve strane, robusni kapiten Dušan Bijelić zahvatio je loptu glavom i poslao u mrežu. Onda je svom timu u 30.minutu Zoran Perić načinio medveđu uslugu, morao je u svlačionicu. Međutim, Mladost je ostala ravnopravan takmac, ali je u 55.minutu ,ipak, kapitulirala. Aleksandar Gajić izveo je korner sa leve strane i uposlio Spasoja Savkića, ovaj „podigao“ loptu na glavu Nikole Mikelinija koji pogađa mrežu najboljeg pojedinca Jovice Lakića.

Možda je domaćin bio bliže pobedi, ali bi bio greh da su gosti vratili se kući praznih šaka.

Mladost je kandidat za sam vrh tabele. Vranjak je počeo ispisivati novu stranicu 42.godine duge istorije ovog kraja.

Velike istorije ovovremenika, ali i generacija koje će dolaziti.

Slađan JEREMIĆ

Minut ćutanja
Utakmica u Vranjaku počela je minutom ćutanja u slavu Bojana Savića, člana Mladosti, kasnije i fudbalskog sudije, koji je pre tri dana tragično preminuo.

DEJAN SAVIĆ I DRAGAN ARAĐIĆ

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...