Home / NOVOSTI / HRONIKA / Rasvjetljene krađe učinjene u 2016. godini na području Šamca, Modriče i Teslića

Rasvjetljene krađe učinjene u 2016. godini na području Šamca, Modriče i Teslića

DOBOJ – Protiv muškarca čiji su inicijali R.P. iz Banjaluke podnesen je izvještaj dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu zbog krađa počinjenih na području Šamca, Miloševca i Modriče u kojima je pričinio štetu od oko 38.000 KM, kao i zbog posjedovanja vojnog naoružanja i opreme.

R.P. je u martu prošle godine u mjestu Grebnice, opština Šamac, provalio u kuću u vlasništvu M.B. odakle je ukrao novac, zlatni nakit i televizor, ukupne vrijednosti oko 19.500 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

U oktobru prošle godine provalio je u kuću u vlasništvu S.I. u mjestu Buletić, opština Teslić odakle je ukrao novac, te zlatni i srebrni nakit, u vrijednosti od oko 4.000 KM, a u novembru je u Miloševcu u opštini Modriča iz kuće L.V. ukrao oko 14.000 KM.

Iz policije navode da su provale u kuće izvršene nasilnim otvaranjem prozora uz upotrebu fizičke snage i podesnog predmeta, nakon čega je izvršilac ulazio u unutrašnjost gdje je vršio premetačinu, a potom se sa ukradenim predmetima na isti način udaljavao iz kuće.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj, 27. aprila ove godine službenici policijskih uprava Doboj i Banjaluka, u saradnji sa službenicima Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, pretresli su stan, kuću, vikendicu, garažu i putnički automobil koji koristi R.P.

Tada su pronađeni i oduzeti ukradeni predmeti i predmeti koji upućuju na izvršenje krivičnog djela koje nije u vezi sa krivičnim djelom za koji je izdata naredba za pretres.

Prilikom pretresa kuće koju koristi član porodice R.P. pronađeno je i oduzeto vojno oružje, municija i pribor za koje je utvrđeno da pripada osumnjičenom, i to: automatska puška, vojnička puška, rastavljena lovačka puška, 1.071 metak različitog kalibra, dvije inicijalne detonatorske kapisle i sedam futrola za različite vrste pištolja.

Istog dana pripadnici Policijske stanice za intervenciju Policijske uprave Banjaluka uhapsili su R.P. i predali ga u nadležnost Policijske uprave Doboj.

Nakon kriminalističke obrade, on je uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj, pušten na slobodu.

Aktivnosti na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela preduzete su u okviru operativne akcije “Provalnik” pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj i u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...