Home / NOVOSTI / HRONIKA / Radoslav Prljeta novi – stari član „Alfa Modriče“

Radoslav Prljeta novi – stari član „Alfa Modriče“

POVRATAK STAROJ LJUBAVI!

MODRIČA – Modričke fudbalske zore pune su plavetnila. I sjaja novih nada i očekivanja. Za uspešan kolektiv potrebno je sve: novac, dobra organizacija, kvalitetan igrački kadar i uigranost… Ipak, a tako je u svakoj priči, najvažniji je – čovek!

Ovog leta se Petar Jelić, predsednik „Alfa Modriče“, svojski inati svakom izazovu. Stvara fudbalski klub kakav su dugo i mnogi jedino u mašti crtali. Ovakvog, kakvog je Modriči i fudbalskoj Republici Srpskoj ostavio njegov otac, fudbalofil svetskog autoriteta, pokojni Milan Jelić.

Goran Lukić, Aleksandar Demonjić, Siniša i Ljubiša Sarkić, Igor Čakarević, Marko Đurić…,pa nekolicina trenera su nagoveštaj da se radi valjano i da se grabi napred , putem koji vodi do stare slave i uspeha.

Novo lice, poznato i omiljeno u gradu pod Majnom, bivši je igrač Modričana – Radoslav Prljeta.

„Dete sam Modriče. Jesam odlazio, ali tragao sam za boljim rešenjima. Nastupao sam za šamački Borac, Orašje, Tekstilac iz Dervente, banjalučki Borac, selekciju Republike Srpske. Ipak, Modriča je prva ljubav, najveća emocija. To nikada nisam ni mogao , ni želeo da skrivam. Modriča je nešto posebno. I danas u sportskim krugovima svi sa poštovanjem govore o danima stare slave. Mi verujemo da će se ti dani ponoviti“, započeo je svoju priču Radoslav Prljeta, povratnik u fudbalsku Modriču.

Mnogo je plamena u rečima mladog sportiste koji pali buktinju velikog optimizma.

„Ne treba biti slepac kod očiju. Svi vidimo da predsednik Petar Jelić, sa saradnicima, čini krupne korake ka ozdravljenju našeg kolektiva. Nekada su igrači razmišljali kako što pre otići iz Modriče. Verujte, sada se kuju planovi kako što brže i lakše doći u fudbalsku Modriču. Ovde se pravi nešto novo i veliko, dragoceno i korisno za Modriču i celu dobojsku regiju. Trebamo klupskom rukovodstvu svi da pomognemo. Hoće, uspeće. Iz tih razloga, potpisao sam ugovor na godinu dana, ali znam da predsednik Jelić želi povratak u Prvu ligu Republike Srpske, a onda i u Premijer ligu BiH. Zar treba veći motiv, snažniji zov i konkretniji poziv da se vratim kući“, pita se Prljeta.

Pripreme ovog leta, kada je od tropskih temperatura i kamen goreo i asfalt se topio, privode se kraju. Do početka sezone ostalo je malo, četiri dana. Kao četiri treptaja oka.

„Da, ali ja sam individualno radio. Mogu reći da sam spreman. I više od toga. Takođe, trener Drago Svitlica sa pomoćnicima i fudbaleri na koje računaju su odradili ogroman posao u pripremama. To uliva nadu da ćemo u nadolazećoj sezoni biti fudbalski jurišnici. Da ćemo u serijama dobijati bitke i postati šampioni drugoligaškog zapada. Svima u mislima je Prva liga Republike Srpske. Ako se po jutru dan poznaje, biće tako“, zaključio je Radoslav Prljeta, univerzalac Alfa Modriče.

Pun optimizma, a svestan da se uveče dan hvali…

Slađan JEREMIĆ

PONOVO U MODRIČI – RADOSLAV PRLJETA

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...