Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prvi konzularni dan u Modriči *(VIDEO)

Prvi konzularni dan u Modriči *(VIDEO)

U Modriči je danas 29. juna 2019. godine održan prvi Konzularni dan Generalnog konzulata Republike Srbije sa sjedištem u Banja Luci. Konzularna kancelarija se nalazi u prostorijama Srpskog kulturnog centra.

U okviru specijalnih veza između Republike Srbije i Republike Srpske otvorena je konzularna kancelarija u kojoj će građani moći predavati razne zahtjeve vezano za državljanstvo i druge dokumente a nakon dodatnog tehničkog opremanja i zahtjeve za izdavanje putnih isprava. To je četvrta kancelarija otvorena u Republici Srpskoj a opsluživaće građane Modriče i susjednih opština. U narednom periodu konzularni dani će se održavati zadnje subote svakog drugog mjeseca.

Kancelariju je danas posjetio veliki broj zainteresovanih građana.

Prvi zahtjev za državljanstvo Republike Srbije predao je načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, te izjavio: “Izrazio bih zadovoljstvo što danas u Modriči imamo prvi konzularni dan. Zahvalio bih se predstavnici Vlade Republike Srbije i Generalnom konzulatu što su omogućili da  se svaka dva mjeseca  u našem gradu održavaju konzularni dani. Ovo znači mnogo za građane naše i susjednih opština koji imaju želju za sticanje dvojnog državljanstva jer se troškovi znatno smanjuju. Prvi dan je započeo onako kako smo i očekivali.“

„Željela bih da pozdravim sve građane Modriče i zahvalim na uslovima koje su nam ovdje obezbedili. Nadam se da ćemo na obostrano zadovoljstvo, na lakši način ispuniti njihove zahteve. Svakog drugog meseca mi ćemo im biti na raspolaganju u kancelariji koju je obezbedio načelnik opštine Mladen Krekić“, rekla je  konzul Republike Srbije u Generalnom konzulatu u  Banja Luci Vesna Marinković.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...