Home / NOVOSTI / HRONIKA / PROSLAVA 40 GODINA MATURE- SPOJENO LIJEPO I HUMANO *(FOTO)

PROSLAVA 40 GODINA MATURE- SPOJENO LIJEPO I HUMANO *(FOTO)

MODRIČA – Proslava 40 godina od mature nije neka posebna vijest, ali način na koji su to uradili maturanti OŠ “Sveti Sava” Modriča P.Š. Vranjak vrijedan je pažnje, a svakako može biti lijep primjer i drugima.

Bivši učenici ove osnovne škole, generacije 1977-78 organizovali su susret povodom 40 godina male mature u učionici škole u Vranjaku. Došlo je tri nastavnika i 23 učenika. I onda slijedi već uobičajni tok, okupljanje ispred škole, prozivka u učionici i svako ukratko ispriča svoj životni put u tih 40 godina od napuštanja ovih đačkih klupa. Poslije slijedi fotografisanje, potom druženje uz večeru, zabava…

Ono što izdvaja ovu proslavu je odabrano mjesto za večeru i druženje a to je bila kafe-slastičarna “Sunce” u Modriči koja radi u okviru Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i sav prihod kafeterije ide za finansiranje rada ovog centra.

Gospođa Stana Savić koja je uz Novaka (S) Simića bila organizator ovog okupljanja maturanata samo nam je kratko rekla:
“Spojeno lijepo i humano”.

I jeste, i svaka čast na ovakvoj inicijativi koja svakako može biti za primjer i drugima.
Da sve protekne u najboljem redu pobrinuo se gospodin Mirko, upravnik kafeterije “Sunce” i ljubazno osoblje te je ugođaj bio kao u vrhunskom restoranu.

Na kraju, gospođa Stana Savić je poručila:

“Mojim školskim drugovima i drugaricama generacije 77-78 god kao i prisutnim nastavnicima bez kojih mi danas ne bi bili to što jesmo, a to je : dobri ljudi, dobri roditelji i još mnogo toga, želim da se zahvalim za lijepo i veselo provedeno veče. Želim da se zahvalim i vrijednom osoblju kafe poslastičarnica “Sunce” koji su nas lijepo dočekali i ugostili, muzici isto jer oni su nam omogućili dobru zabavu, takođe fotografu koji je sve ovo propratio okom fotoaparata. Živi, zdravi, srećni i veseli uvjek bili i ako Bog da, da ovo ponovimo za par godina.”

Ovdje se nema šta posebno nadodati osim preporuke za kafe-slastičarnu “Sunce” iz Modriče kao idealno mjesto za ovakva prijatna okupljanja, ali i za svakodnevnu posjetu jer nude i slani i slatki asortiman pripremljen po domaćim receptima i probranim namirnicama.

Pa stoga predlažemo da i vi kad god je prilika spojite lijepo i humano…

Autor: Zlatko Huravik / modričainfo
Foto: Dejan Huravik / modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...