Home / NOVOSTI / HRONIKA / Partizan u Koprivni *(FOTO+VIDEO)

Partizan u Koprivni *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA – Niželigaš iz Koprivne kod Modriče, tim Partizana, u ponedeljak je obeležio 70 godina postojanja. Ime je dobio po beogradskom Partizanu, pa su svečanost utakmicom veterana dva tima, uveličali crno – beli iz Beograda.

Veljko Vidović , a svi ga poznaju kao Mile Tomić – Beli, rođen je pre 82.godine, za Partizan iz Koprivne igrao je od 1955.godine. Sećanje ga služi, bilo je teško, ali volje nije nedostajalo.

„Stative su bile drvene, golovi manji. Bilo je volje, ali nije bilo kopački. Igrali smo često i bosonogi. Išlo se na utakmice peške ili zapregom. Međutim, bilo je tehnike, znali smo igrati. Bio sam golman, pa kada nije išlo onda sam postao bek. Bilo je mnogo publikje, donesu kruške, jabuke. Bilo je Mićića, Lazića… Malo se imalo, a svi bili zadovoljni. Za bolje znali nismo. Igralo se sa velikom voljom. Ostalo nas je pet živih koji smo nekada igrali za Partizan iz Koprivne“, rekao je Vidović.

Slavljenik i domaćin poražen je od Beograđana sa 5:1, ali druženje je bilo u prvom planu. Predsednik tima iz Koprivne Branko Simić podseća koji su najveći uspesi kluba.

„Najveći naš uspeh je 1/16 finala Kupa RS kada smo 2007.godine izgubili od Slobode u Novom Gradu. Najviši rang gde smo se takmičili je regionalna liga FS Posavsko – ozrenske regije Doboj. To je danas 3.liga FS Republike Srpske“, napominje Simić.

Nikola Savić i Branko Nikić

Predsednik sekcije veterana i kapiten tima, Goran Kadenić, za crno-bele iz Beograda odigrao je 1967.i 68.godine. Prva ljubav – zaborava nema, ostao je u Partizanu. Nastupi u modričkom kraju i u RS uvek imaju smisla. I ne odbijaju se.

„Kada su nam pre nekoliko godina rekli da dolazimo u Miloševac, neki su se pitali gde se to nalazi. Tamo nas je dočekao Nikola Nikić i bilo nam je lepo. Partizan uvek ima tu naviku da poštuje poziv i dolazi. I Crvena zvezda je magnet i težnja jer je bila prvak sveta. Dakle, naše gostovanje u Miloševcu, u Koprivni, u Popovom Polju i bilo gde su pomak za ljude koji rade u sportu u tim područjima. Sve ovo ima smisla. Svi hoće da vide velike evrospke klubove, a ja hoću da vidim i Partizan iz Koprivne. Drago nam je da naš klub ovoliko vole gde se sve pojavimo i naš dolazak u takve sredine je privilegija“, poručio je Goran Kadenić.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su zahvalnice. Usledilo je i treće poluvreme, slavlje i druženje do kasnih sati. Na kraju bratski pozdrav i čvrsto obećanje – novo druženje za naredne jubileje…

MLADEN SAV U CRNO – BELOM

Mladen Lazić, jedan od najboljih fudbalera koje je Partizan iz Koprivne ikada imao, takođe je bio deo manifestacije.

„Ja sam u Partizanu bio od 1971.godine. Dve godine sam nastupao za Modriču, pa sam doživeo neugodnu povredu i morao sam prekinuti sa aktivnim igranjem. Ostao sam veran Partizanu, navijam za beogradske crno bele, ali poštujem i Crvenu zvezdu. Delije su moji unuci Andrej i Matej koji su u mlađim selekcijama Radnika iz Bijeljine, a prošli su Akademiju ’Savo Milošević’. Godi mi kada čujem da su veliki talenti i da bi mogli daleko dogurati. Deda je ponosan na njih“, rekao je Mladen Lazić.

Autor: Slađan JEREMIĆ

Izvor: SPORTDC

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...