Home / NOVOSTI / HRONIKA / Promocija zbirke pjesama “Bijela lica nesanica”

Promocija zbirke pjesama “Bijela lica nesanica”

MODRIČA – U modričkom Srpskom kulturnom centru održana je promocija zbirke pjesama “Bijela lica nesanica” književnice Milene Drpa iz Modriče.

Zbirka pjesama, izdavača “Svet knjige” iz Beograda, sastoji se od tri dijela – “Suočavanje”, “To je taj put” i “Zbirka grešaka”, sa 140 pjesama štampanih na 100 strana.

Govoreći o zbirci, Drpa je na sinoćnjoj promociji rekla da je ona nastajala 10 godina i najozbiljnija je među šest knjiga poezije za djecu i odrasle, haiku poezije i proznih djela koja je objavila.

Ona je istakla da su pjesme stvarane u trenucima kada je u svojim “bijelim noćima nesanice”, razmišljajući o životu, ljudima i događajima, “tražila puteve i mostove kojima može stići i ostati na svijetloj strani života”.

Drpa je naglasila da je u prvi dio zbirke stavila najintimnije pjesme, koje su, kako je rekla, njena “lična karta”.

Модрича - промоција збирке пјесамаO zbirci su govorili recenzent Jovanka Nikolić Stojčinović iz Doboja i pjesnik Gligor Muminović iz Modriče.

Stojčinovićeva je rekla da je “Bijela lica nesanica” najbolja zbirka pjesama Milene Drpa.

– Milena je uspjela da napravi korelaciju između prošlog i budućeg vremena, da vjerno svjedoči o događajima i ljudima iz svog okruženja – rekla je Stojčinovićeva.

Ona je istakla da autor stihovima šalje poruku da bez ljubavi nema života.

Prvu promociju zbirka je imala na Sajmu knjiga u Beogradu.

U okviru promocije, pjesme iz zbirke čitali su članovi Omladinskog književnog kluba “Mladost” Modriča, čiji je osnivač i predsjednik Milena Drpa.

Izvor: Glas regije

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...