Home / NOVOSTI / HRONIKA / Promocija knjige „Vranjak i Vranjačani“ u Novoj Gorici *(FOTO)

Promocija knjige „Vranjak i Vranjačani“ u Novoj Gorici *(FOTO)

Naredne 2020. godine Srpsko kulturno društvo „SLOGA“ iz Nove Gorice proslaviće svoj jubilej, 25 godina postojanja i rada. U susret jubileju, ove godine organizovali su nekoliko značajnih manifestacija među kojima i promociju knjige Dragana Simića, „Vranjak i Vranjačani“. Promocija je održana u nedjelju, 24. 11. 2019. godine u prepunoj sali Saveza kulturnih društava iz Nove Gorice.
U ovom dijelu Slovenije danas živi značajna srpska zajednica koja je okupljena oko ovog kulturnog društva, a upravo su Vranjačani bili među njenim glavnim osnivačima 1995. godine.

Vranjačani, njihovi prijatelji i potomci sa izuzetnim zanimanjem su ispratili promociju knjige, nakon čega su u opuštenoj atmosferi, uz kulinarske specijalitete i kola s juga Srbije nastavili druženje sa autorom.
Ilija Janković, predsjednik i Siniša Živković, sekretar Srpskog kulturnog društva „Sloga“ u svojim obraćanjima su zahvalili autoru i najavili manifestacije koje će se održati naredne godine.

 

Informacije i foto: Dragan Simić
Obrada: Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

TROPIC trke za djecu u sklopu 3. Ulične trke u Modriči *(FOTO+VIDEO)

Poslije godine dana pauze, usljed pandemije, trčanje se vraća na modričke ulice. Atletsko rekretivni klub Modriča, 10. jula po treći put organizuje atletsku uličnu trku u dužini od deset kilometara, ...