Home / NOVOSTI / HRONIKA / Priredba “I mi smo dio vas” *(FOTO+VIDEO)

Priredba “I mi smo dio vas” *(FOTO+VIDEO)

Manifestacija “Zimski grad Modriča 2019.”  nastavljena je priredbom pod nazivom “I mi smo dio vas” koju su izvela djeca Dnevnog centra za lica sa posebnim potrebama “Sunce Obervalisa” iz Modriče.

Sjajnu priredbu koju su izveli mališani gledali su načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predstavnici Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, roditelji djece i brojni građani.

 

Načelnik opštine Mladen Krekić rekao je da se motom priredbe “I mi smo dio vas” šalje poruka da su lica sa posebnim potrebama dio Modriče.

„Vlast i stanovnici imaju obavezu da pomažu ovim osobama, da ih uvažavaju, te da im pruže priliku da u skladu sa njihovim mogućnostima učestvuju u svim događajima na prostoru opštine. Dnevni centar je za kratko vrijeme opravdao postojanje i ulaganja donatora iz Švajcarske i opštine Modriča u njegovu izgradnju, opremanje i rad“, naglasio je načelnik Krekić.

 

Koordinator Dnevnog centra Jelena Antić rekla je da je priredba u Srpskom kulturnom centru prvi javni nastup djece ometene u razvoju.

„ Uz podršku načelnika opštine Mladena Krekića iskoristili smo priliku da nastupimo pred stanovnicima Modriče i pokažemo da smo dio njih i naše opštine. Usluge Dnevnog centra sedmično koristi 47 djece i odraslih, od kojih je 20 učestvovalo u priredbi. Zadovoljna sam priredbom i nadam se da će ova djeca ubuduće češće učestvovati u manifestacijama koje organizuje opština“, rekla je Jelena.

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U nove školske avanture uz Tropic i mojMarket i super nagrade

Period priprema za novu školsku godinu nerijetko zna biti stresan. Kako biste bez muke opremili svoje školarce za novu školsku godinu i spremno dočekali prvo školsko zvono, domaći trgovački lanac ...