Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem za mladu sportiskinju – KREKIĆ ZAHVALIO I NAGRADIO

Prijem za mladu sportiskinju – KREKIĆ ZAHVALIO I NAGRADIO

Anastasija Grbić je dvostruka prvakinja Balkana u džiju – džicu

MODRIČA – Za dvostruku prvakinju Balkana Anastasiju Grbić iz Džiju – džicu kluba „Ipon“ iz Modriče danas je upriličen prijem kod načelnika ove opštine, Mladena Krekića. Krekić je zahvalio mladoj sportistkinji što svojim uspesima promoviše Modriču i ljude u njoj, pruživši joj novčanu podršku koja će dobro doći za naredna takmičenja.

Anastasija Grbić pet godina trenira džiju – džicu. Ima 12 godina i do sada je na međunarodnim i domaćim takmičenjima ukupno osvojila 18 medalja.

„Učenik sam 6.razreda OŠ’Sutjeska’ i odličan sam učenik. Još treniram odbojku i gimnastiku. Drago mi je što sam poslednje dve godine prvakinja Balkana, a želja mi je da budem jednog dana i prvak sveta“, rekla je ona.

Trener Nikola Radić kaže da je važno pojaviti se na jakom međunarodnom takmičenju. Do tih nastupa neophodno je vredno raditi, prikupljati volju i snagu, ali i one koji će u materijalnom pogledu biti neophodna podrška.

„Treba da ima interesovanje za određeni sport. Da je redovan na treninzima, da postigne fizičku spremu. Rad je ponekad važniji od talenta“, kaže Radić.

Načelnik Modriče, Mladen Krekić, rekao je da Anastasija Grbić nastupajući za svoj klub i beležeći vrhunske rezultate afirmiše Modriču i ljude koji ovde žive.

„Ona pripada nama, svom gradu. Ovo je uspeh čitave Modriče. Pohvalili smo Anastasiju i decu koja su čestita generacija. Ona je odličan učenik, a stiže i da trenira. Veliki je ovo poduhvat. Ona je odlučna da ide do krova Evrope i sveta. Podržaćemo omladinu koja želi aktivno da učestvuje u društvenom životu. Dobro je da su deca u sportu i da zdravo žive“, rekao je Krekić.

Anastasija Grbić do sada je bila prvak RS u pionirskoj konkurenciji. Uspesi na Prvenstvu Balkana, posebno ovogodišnji na Kipru, pokazali su da njeni rezultati nisu slučajnost. Zato je i razumljiva njena želja da ide dalje.

Do samih zvezda…

Autor / foto: Slađan JEREMIĆ

anastasija-grbic-i-mladen-krekic

ANASTASIJA GRBIĆ I MLADEN KREKIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...