Home / NOVOSTI / HRONIKA / PRIJEM SELEKCIJE OPŠTINSKOG FUDBALSKOG SAVEZA MODRIČA I ŽOK „MODRIČA“

PRIJEM SELEKCIJE OPŠTINSKOG FUDBALSKOG SAVEZA MODRIČA I ŽOK „MODRIČA“

Načelnik opštine Mladen Krekić organizovao je 23.oktobra 2015.godine prijem za Selekcije Opštinskog fudbalskog saveza  Modriča i  ŽOK „Modriča“ koje su učestvovale na Internacionalnom turniru Del Delta del Po u Italiji.

Selekcije iz Modriče pod pokroviteljstvom opštine Modriča učestvovale su na Internacionalnom turniru koji se održavao od 14. do 18. oktobra 2015. godine u pokrajini Ferara u Italiji, drugu godinu za redom. Učešće na turniru je rezultat prošlogodišnjeg potpisivanja Povelje o bratimljenju sa gradom Fiscaglia.

„Srećan sam kao prvo što su ova djeca danas u Opštini. U Italiju nisu išli na evropsko ili svjetsko prvenstvo, ali su na  značajnom takmičenju predstavili svoj grad. Rezultat čak nije ni bio bitan, ali fudbaleri su osvojili prvo mjesto a odbojkašice treće mjesto. Ono što je najbitnije je da na ovaj način želimo djecu da privučemo odbojci, fudbalu i drugim sportovima. Rezultati ovih malih dječaka su garant da ćemo u budućnosti imati stabilan fudbalski klub u Modriči. Odbojka je takođe bitna za naš grad. Htjeli smo ovom prilikom da se zahvalimo i našim prijateljima iz Italije s kojim smo mi u bratskim odnosima, što su primili našu djecu i preuzeli dio troškova oko smještaja i ishrane.  Zahvaljujem se trenerima na hrabrosti da ovoliko djece povedu tako daleko i brinu se o njima“, istakao je načelnik Krekić.

Na fudbalskom turniru, koji se održao u mjestu Goro, selekciju Opštinskog fudbalskog saveza Modriča sačinjavalo je 16 fudbalera sa područja opštine Modriča, generacija 2003/2004 i treneri Miodrag Đurić i Zoran Babić. U konkurenciji devet ekipa iz Italije, Malte i Slovenije, selekcija Opštinskog fudbalskog saveza izborila je prvo mjesto. Drugo mjesto je zauzela ekipa ND „Gorica“ iz Slovenije, a trećeplasirani je „Portotolle 2010“ iz Italije.

„Odlazak na turnir je dječacima puno značio. Zahvaljujemo se opštini na pomoći i nadamo se da naši rezultati i osvojeno prvo mjesto daju nadu da ćemo i sledeće godine učestvovati na tom turniru. Utisci su pozitivni i nadamo se da će naša opština ugostiti naše prijatelje iz Italije“, izjavio je Miodrag Đurić, predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Modriča.

„Na putovanju u Italiji predstavljao sam svoju ekipu. Konkurencija je bila jaka ali smo osvojili prvo mjesto. Prvenstveno bih se zahvalio opštini što su nam omogućili ovo putovanje“, rekao je Mario Malinović, član fudbalske ekipe.

Na turniru za odbojkašice  koji se odžavao u mjestima Fiscaglia, Migliaro, Migliarino, selekciju ŽOK „Modriča“ sačinjavalo je 12 odbojkašica i trener Nenad Drinić. U konkurenciji šest ekipa prvo mjesto je zauzela „Teodora Ravenna“, drugo „Unione Delta Volley“. Treće mjesto je pripalo ekipi ŽOK „Modriča“.

„Željela bih se zahvaliti opštini Modriča i klubu što su nam omogućili odlazak na ovo takmičenje. Odlazak na takmičenje daje veliki podstrek za dalji napredak meni i mojim saigračicama“, rekla je Marija Jović, član ŽOK „Modriča“.

Prilikom posjete razgovaralo se o tome da delegacija iz Italije, do kraja godine posjeti opštinu Modriča sa ciljem uspostavljanja i saradnje i u drugim oblastima. Takođe, bilo je riječi i oko organizovanja sličnog turnira u Modriči, a sve u namjeri njegovanja prijateljskih odnosa i među mlađim generacijama.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...