Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem predstavnika švajcarske humanitarne organizacije „Nemanjići Tićino“

Prijem predstavnika švajcarske humanitarne organizacije „Nemanjići Tićino“

Predsjednik Skupštine opštine Modriča Siniša Nikić i potpredsjednik Velibor Cvijić 24. aprila 2017. godine organizovali su prijem za predstavnika švajcarske humanitarne organizacije „Nemanjići Tićino“ Aleksandra Mišanovića. Prijemu je prisustvovao i Nebojša Knežević, odbornik Skupštine opštine Modriča i predsjednik Odbora za bezbjednost zajednice.

Humanitarna organizacija „Nemanjići Tićino“ je krajem prošle godine pomogla u nabavci profesionalne opreme za potrebe Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča. Donirane su vatrogasna odijela za kompletnu jedinicu, crijeva, mlaznice, megafoni, razdjelnice, međumješalice, ljestve, lopate, rukavice, boce za disne aparate, usisna korpa, lampe i druga oprema.

Organizacija je počela sa radom početkom novembra 2009 godine. Ideja se rodila u grupi mladih ljudi koji žive i rade u Švajcarskom kantonu Tićino, a koji su već prethodno učestvovali u akcijama prikupljanja humanitarne pomoći za srpski narod u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Predstavnici Skupštine opštine su pohvalili rad Organizacije, zahvalili se što je značajna pomoć stigla u Modriču i izrazili nadu da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

221 žrtva porodičnog nasilja prošle godine u RS – ali to nije prava brojka

Tokom prošle godine, na području Republike Srpske, 221 žrtva je prijavila nasilje. Uzimajući u obzir statistiku od prošle godine, ali i činjenicu da je 2020. godina obilježena pandemijom COVID 19, ...