Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modriča: Obilježeno 25 godina od formiranja Čete Miloševac *(FOTO)

Modriča: Obilježeno 25 godina od formiranja Čete Miloševac *(FOTO)

MODRIČA, Danas je u Miloševcu, naselju u opštini Modriča obilježeno 25 godina od osnivanja Čete Miloševac. Prigodnim programom obilježeno je formiranje čete, a polaganjem vijenaca i parastosom odata je počast poginulim borcima VRS iz ove čete.
Četa Miloševac imala je 405 boraca, a u selu, koje tokom rata nije palo u ruke neprijatelja, bilo je angažovano i 60 lica u Civilnoj zaštiti.
Prva žrtva odbrane sela bio je Milan Gunjević i to 5. maja 1992. godine tokom napada od strane jedinica HVO iz Odžaka. Tokom rata iz ove čete poginulo je devet vojnika, kao i 11 civilnih lica iz ovog mjesta.
Između ostalih, cvijeće na spomenik poginulim Miloševljanima ispred Opštinske boračke organizacije položio je predsjednik Milutin Vračević, a ispred opštine Modriča načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, zamjenik načelnika Nikola Savić i narodni poslanik Bojan Vidić.

Saradnik portala modričainfo iz Miloševca, Savo Pandurević bio je na licu mjesta i sačinio album  fotografija koje dajemo u nastavku.

Autor Zlatko Huravik
Foto: Savo Pandurević

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Odličan start kviz ekipe „Svetosavci“ iz Modriče

Modriča, 30.01.2023. – Takmičari „Svetosavci“ iz JU Osnovne škole „Sveti Sava“ Modriča kako prethodne tri godine, tako i ove školske godine uzeli su učešće na međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – ...