Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem predstavnika boračkih organizacija *(VIDEO)

Prijem predstavnika boračkih organizacija *(VIDEO)

Povodom obilježavanja Vidovdana – Dana opštine Modriča,  načelnik opštine Mladen Krekić je 25. juna 2020. godine organizovao prijem za predstavnike boračkih organizacija. Prijemu su prisustvovali: predsjedništvo Opštinske boračke organizacije, predsjednici Mjesnih boračkih organizacija, predstavnici Udruženja veterana rata, Stambene komisije boračko-invalidske zaštite i Udruženja logoraša opštine Modriča.

Prijem je organizovan na skroman način u skladu sa mjerama prevencije širenja zaraze virusom korona.

Načelnica Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i opšte poslove, Bosa Novaković, poželjela je dobrodošlicu prisutnima i upoznala ih sa aktivnostima  provedenim u boračko – invalidskoj zaštiti  između dva Vidovdana kao i sa aktuelnim dešavanjima kada je u pitanju ova populacija. Prisutne je pozdravio zamjenik načelnika Nikola Savić i poželio im puno zdravlja i uspjeha.

Načelnik Krekić izrazio je zadovoljstvo saradnjom opštine Modriča sa Boračkom  organizacijom i drugim udruženjima proisteklim iz odbrambeno otadžbinskog rata. Ovom prilikom upoznao je prisutne sa epidemiološkom situacijom izazvanom virusom korona, realizovanim projektima od prethodnog Dana opštine do danas, budžetom, planovima za naredni period te čestitao predstojeći praznik.

„Ove godine ponosno ali skromno obilježavamo Dan opštine. Danas smo organizovali prijem za predstavnike boračkih organizacija, da ukažemo na značaj Vidovdana i Dana opštine. Ovi ljudi su svašta preživjeli, izgubili svoje najmilije ili dijelove svog tijela. Nadamo se da će iduće godine situacija biti bolja i da ćemo Dan opštine proslavljati na način kako smo to ranijih godina činili“, rekao je načelnik Krekić.

Predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije Željko Terzić, nakon prijema je izjavio: „Boračka organizacija zajedno sa Opštinskom upravom učestvuje u pripremama na obilježavanju Vidovdana, Dana opštine, jer je to i vojnički praznik. Današnji prijem je svečanog karaktera ali smo u sklopu njega napomenuli i određena pitanja koja moramo zajedno rješavati. Lokalna zajednica je otvorena za saradnju sa Boračkom organizaciojom, porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima.“

Povodom Vidovdana, Dana opštine od 2005. godine predstavnici Opštinske uprave i opštinske Boračke organizacije obilaze porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide prve kategorije i porodice sa posebnim mjesečnim primanjima. I ove godine predstavnici opštine posjetili su 327 porodica i uručili skromne poklon pakete.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video ćemo ubrzo postaviti….

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...