Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prevarom do pobjede!

Prevarom do pobjede!

Nakon izborne Skupštine FS RS, na kojoj su delegati izglasali povjerenje Miletu Kovačeviću, da i naredne četiri godine obavlja funkciju prvog čovjeka krovne kuće fudbala Srpske, istina polako izlazi na vidjelo.

Kovačević je odstranjen sa Skupštine, te mu nije dozvoljeno da glasa, ali delegat FS RS iz Modriče neće tako lako preći preko svega.

“Bojeći se da ne izgubi vlast, Mile Kovačević, Rodoljub Petković, Miško Rosić, Radivoje Lazarević i Vukašin Đaković čitavu noć smišljali su prevaru kako da pobijede mladog, perspektivnog čovjeka Petra Jelića, koji ima viziju kako da sačuva i unaprijedi FS RS od daljeg propadanja. Propadanja, koje je kulminiralo ispadanjem naša četiri kluba iz Premijer lige BiH”, naglašava Kovačević.

Kovačević je istakao da je već po dolasku na Skupštinu vidio da nešto nije u redu.

“Samim dolaskom na sjednicu, primijetio sam veliki broj redara i ‘sekjuritija’ koji su puštali delegate samo na ulazu gdje će se održati Skupština. Pomislio sam da smo u Sarajevu, a ne u Banjaluci. ‘Sedma sila’, odnosno novinari, molili su da uđu, ali redari to nisu dopustili, pravdajući se odlukom Mileta Kovačevića da im ne dopusti ulazak. Unaprijed isprepadani delegati, koji su dobili zadatak da glasaju za Mileta Kovačevića ili ih neće biti nigdje, ali ni njihovih Područnih saveza, ćutke su saginjali glave, a sa suprotnim taborom nisu se smjeli ni pozdraviti, a kamoli razgovarati”, opisao je Nedeljko Kovačević dešavanja uoči početka sjednice.

Republika Srpska ostaje u mraku!

Tu nije bio kraj. Iako je glasao za usvajanje Dnevnog reda, Nedeljko Kovačević naknadno je izbačen sa sjednice.

“Naređenje od Mileta Kovačevića bilo je da se svaki delegat koji glasa za njega okrene i pokaže tročlanoj Verifikacionoj komisiji za koga su glasali. Naravno, komisija je bila njegova. Na početku, svi smo glasali za usvajanje Dnevnog reda, pa i ja. Međutim, kada se birala Verifikaciona komisija, a predloženi Miletovi ljudi, počelo je vrijeđanje od strane predsjednika, da on kao pravnik sve zna, a mi delegati ništa. Nijedan naš prijedlog nije prošao. Pobunio sam se da to nije demokratski, nakon čega je on izvukao ‘keca iz rukava’, istjerao mene i još jednog delegata iz Šamca ispred POR Doboj, pravdajući se da nemamo urednu dokumentaciju i da nismo legalni članovi Skupštine”, istakao je predstavnik POR Doboj iz Modriče.

Naglasio je da je sva dokumentacija uoči izborne Skupštine uredno dostavljena, za razliku od delegata koji su bili na strani predsjednika.

“Svu papirologiju koja je tražena od mene, uredno sam dostavio FS RS. To su: uvjerenje o državljanstvu, rodni list, lična karta, uvjerenje o nekažnjavanju , potvrdu da se ne vodi krivični postupak prema meni, ali ni to mu nije bilo dovoljno, pa je pronašao da sam prije dvije godine disciplinski kažnjen od strane FS BiH. Nijedan od njegovih delegata nije imao ni pola dokumentacije, a znamo za sedam delegata koji su krivično gonjeni ili protiv kojih se vodi krivični postupak.”

Jelić: Odlazim uzdignute glave

Niz regularnosti primijetio je i generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković, koji je prisustvovao izborima.

“Predsjednik nije dopustio da mu priložimo tu dokumentaciju, tako da je Skupštinu poveo sa dva glasa prednosti. Njegovo cinično ponašanje i omalovažanje delegata nije bilo ni za vrijeme Udbe. Konačan rezultat pokazuje njegov poraz, a ne pobjedu. Izgubio je pola saveza. Pitam se dokle ovo ide, dokle će dovesti FS RS. Nikome ne da ispred sebe, čuvajući fotelju po cijenu da se ugase svi klubovi. Čak nije dao ni riječ protivkandidatu Petru Jeliću. Ovo je bruka i sramota. Čestitam na hrabrosti gospodinu Bakoviću, koji je skretao pažnju na neregularnosti izbora – da kutija mora biti u Sali gdje su svi delegati, ali on to nije uslišio. Neka ide da se liječi i neka donese potvrdu od psihijatra”, poručio je vidno razočarani Nedeljko Kovačević.

Ipak, poručio je da ovo nije kraj.

“Njegovo vrijeme je prošlo. Mi to svi znamo i ne treba da ćutimo. Ovo nije kraj. Molim gospodina Petra Jelića da se bori svim pravnim sredstvima da se ova Skupština poništi i da se održi vanredna Skupština u jednom demokratskom procesu. Ovako se ne ide u Evropu”, zaključio je Nedeljko Kovačević.

Izvor: SPORT RS

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...