Home / MAGAZIN / KULTURA / Preminuo Rodžer Mur (VIDEO)

Preminuo Rodžer Mur (VIDEO)

Engleski glumac ser Rodžer Mur preminuo je u 89. godini, saopštila je njegova porodica.
Rodžer Mur (Foto:hellomagazin.rs) -

Rodžer Mur (Foto:hellomagazin.rs)

Proslavio se ulogama Sajmona Templara u popularnoj TV seriji “Svetac” 1960-ih, i kasnije kao tajni agent Džejms Bond u sedam filmova istoimene filmske franšize.

Porodica proslavljenog glumca je vest o smrti objavila na Tviteru, saopštio je Rojters.

U saopštenju stoji da je preminuo u Švajcarskoj nakon “kratke, ali hrabre bitke s rakom“.

“Ljubav kojom je bio okružen poslednjih dana svog života bila je toliko velika da se ne može izraziti riječima. Znali smo da će našu ljubav i divljenje uvećati nekoliko puta širom svijeta ljudi koji su ga poznavali po filmovima i serijama koje je snimio, kao i radu za Unicef“, navodi se u poruci koju su potpisala njegova djeca, ćerka Debora i sinovi Džefri i Kristijan.

Ser Rodžer će biti sahranjen na privatnoj ceremoniji u Monaku, prema njegovoj želji, navela je porodica.

Ostaće upamćen kao treći glumac po redu koji je tumačio ulogu Džejmsa Bonda u filmovima snimljenim po romanima Јana Fleminga, i to nakon Šona Konerija i Džordža Lezenbija.

Ulogu proslavljenog tajnog agenta britanske obavještajne službe tumačio je čak sedam puta, u filmovima: Živi i pusti druge da umru (1973), Čovjek sa zlatnim pištoljem (1974), Špijun koji me je volio (1977), Operacija Svemir (1979), Samo za tvoje oči (1981), Oktopusi (1983) iPogled na ubistvo (1985).

Izvor: RTS

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

MF banka otvorila poslovnicu u Modriči

Nova poslovnica MF banke otvorena je danas u Modriči na adresi Vidovdanska br.3. Moderno opremljen prostor površine oko 100 kvadratnih metara ima za cilj da klijentima obezbijedi brzu i jednostavnu ...