Home / NOVOSTI / HRONIKA / Predstavnici švajcarske Fondacije u posjeti Modriči *(FOTO+VIDEO)

Predstavnici švajcarske Fondacije u posjeti Modriči *(FOTO+VIDEO)

Predstavnici švajcarske Fondacije „ Oberwallis – Za djecu našeg svijeta“ borave u radnoj posjeti opštini Modriča.  Načelnik opštine Mladen Krekić, 6. marta 2020. godine organizovao je sastanak sa gospodinom Josefom Fuxom i Jo Zurbrigenom. Sastanku je prisustvovao Branko Vidić i saradnici načelnika opštine. Razgovarano je o izgradnji kompleksa zatvorenog bazena u Modriči.

Nakon sastanka održana je prezentacija dva idejna rješenja projekta kompleksa zatvorenog bazena.

Delegacija je posjetila Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Sunce Obervalisa, Dječiji vrtić i kafeteriju. U čast dolaska gostiju iz Švajcarske korisnici Centra su pripremili prigodan program.

„Uvijek vrlo rado dođem u Modriču. Kada smo zadnji put boravili ovdje razgovarali smo sa vaspitačima koji divno rade svoj posao i istakli su da im fali samo jedan element u radu, a to je voda. Zbog toga smo razmišljali i razgovarali sa predstavnicima Opštine o ideji izgradnje bazena.  Dokazano je da djeca sa posebnim potrebama preko vode upoznaju svoje tijelo. O svemu ovom smo danas razgovarali a sutra ćemo nastaviti razgovor“, izjavio je Josef Fux.

„Srce mi je puno kada dođem u Modriču i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama.  Tu vidim vrijednu i nasmijanu  djecu koja rade u Kafeteriji i njihove zadovoljne roditelje. To nam i jeste bio cilj. Veliki se napredak vidi kod ove djece. Obzirom da Modriča nema bazen, došao sam na ideju izdradnje i to predočio mojim prijateljima iz Fondacije. Ideja im se svidjela, podržali su je a sutra će se izjasniti o učešću u projektu“, rekao je Branko  Vidić.

„Naši dragi prijatelji iz Švajcarske i Branko Vidić su danas ponovo sa nama. Uz njihovu pomoć izgradili smo Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama,  Dječije obdanište i kafeteriju. U međuvremenu nastala je  ideja o izgradnji bazena. Oni su ponovo pokazali spremnost da učestvuju u projektu. Do donošenja konačne odluke o učestvovanju potrebno je  da se dodatno usaglase sa Fondacijom. Mi ćemo biti većinski inestitori a njihova donacija koliko god da bude, hvala im na tome.  Ako njihova odluka bude da ne učestvuju u projektu hvala im na svemu što su do sada učinili za našu lokalnu zajednicu. Veliku zahvalnost dugujemo Branku Vidiću koji je u Švajcarskoj stekao tako dobre prijatelje i doveo ih u naš grad, koji su oni istinski zavoljeli. Rezultat svega je realizacija velikih projekata koje sam pomenuo“, istakao je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...