Home / NOVOSTI / BiH / Predsjedništvo nije prihvatilo ostavku Dukića

Predsjedništvo nije prihvatilo ostavku Dukića

BANJALUKA – Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske nije prihvatilo ostavku predsjednika Saveza Branislava Dukića na tu funkciju.

Članovi Predsjedništva naveli su da Dukić neopozivu ostavku nije podnio organima Saveza, iako je o tome nedavno obavijestio medije.

Predsjednik Upravnog odbora Saveza Vukan Kovač rekao je da ga je Dukić putem telefona obavijestio da podnosi ostavku, te da je to, kako je ocijenio, ishitrena odluka koja je rezultat velikih medijskih i pritisaka Boračke organizacije.

Predsjedništvo Saveza danas je zaključilo da je neprihvatljivo da se odnosi udruženja i organizacija koja se bave problematikom učesnika i žrtava otadžbinskog rata zasnivaju na međusobnim isključivostima, uslovljavanjima, zahtjevima i ultimatumima.

Na sjednici je zaključeno da o moralnim, stručnim i drugim podobnostima za obavljanje funkcija u Savezu mogu da odlučuju isključivo organi Saveza, na osnovu pouzdanih i provjerenih podataka i činjenica.

“Boračku organizaciju Republike Srpske i sva druga udruženja i organizacije proistekle iz posljednjeg otadžbinskog rata pozivamo na dalju saradnju, kao što je bilo u proteklom periodu od našeg osnivanja, radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva”, pročitao je zaključke Predsjedništva predsjednik Skupštine Saveza logoraša Spasoje Kovačević.

Vanrednu sjednicu Predsjedništva Saveza logoraša danas su napustili predstavnici regionalnih udruženja Posavine i Višegrada, koji su nezadovoljni stavom Predsjedništva da ne prihvata Dukićevu ostavku na mjesto predsjednika Saveza.

Članove koji su napustili sjednicu, ostali članovi Predsjedništva, kako su rekli novinarima, smatraju nelegalnim, jer nisu proveli regionalnu skupštinu udruženja na kojoj bi izabrali svoje predstavnike u Predsjedništvo.

Predsjednik Regionalnog udruženja logoraša Višegrad Dragiša Andrić smatra da Dukić ne treba da bude predsjednik Saveza zbog, kako je rekao, netransparentno potrošenih velikih finansijskih sredstava i Dukićeve ratne prošlosti.

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske donijelo je 9. aprila odluku o prestanku saradnje sa Savezom logoraša Republike Srpske zbog, kako su istakli, Dukićeve ratne prošlosti.

Dukić je 14. aprila podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske da bi, kako je naveo, zaštitio integritet ovog saveza.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...