Home / NOVOSTI / MODRIČA / Povrtari dobili plastenike

Povrtari dobili plastenike

MODRIČA – U Modriči su postavljeni plastenici, a narednih dana biće montirani i sistemi za navodnjavanje, koje su za 11 povrtara koji su pretrpjeli štetu u majskim poplavama obezbijedili američki USAID i švedska agencija Sida u okviru projekta “Farma”.

Šef Odsjeka za poljoprivredu opštine Modriča Jovo Mišić rekao je da su USAID i Sida obezbijedili 14 plastenika ukupne površine 1.400 metara kvadratnih sa kompletnim sistemom za navodnjavanje.

On je naveo da plastenici sa opremom koštaju 82.000 KM sa PDV i besplatnom montažom koju vrši Opšta poljoprivredna zadruga “Bios” iz Visokog.

“Donatori plastenika će povrtarima obezbijediti i sadni materijal za proljetnu sjetvu”, potvrdio je Mišić.

Povrtar iz izbjegličkog naselja Dobor Stojan Pejaković dobio je dva plastenika ukupne površine 500 metara kvadratnih i počeo je pripremu zemljišta za sadnju luka, salate i špinata.

On je rekao da je zadovoljan kvalitetom i ukupnom površinom plastenika i sistemom za navodnjavanje.

Pejakoviću je rijeka Bosna u majskim poplavama uništila 800 metara kvadratnih plastenika sa pripremljenom rasadom povrća, vrijedan nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...